directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 12:03 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 26 de febrer de 2019 09:24 h

Puigdemont diu a la BBC que és “evident” que el Govern “no va executar el mandat del Parlament”

L’expresident veu una “paradoxa” ser un home “lliure” a la UE mentre part dels seus consellers s’enfronten a un judici

ACN Brussel·les.-L’expresident Carles Puigdemont creu que és “evident” que el seu Govern no va “executar” el “mandat” del Parlament després de l’aprovació de la declaració d’independència. “El deure del Parlament és aprovar lleis i declaracions mentre que el deure del Govern és executar el mandat, però és evident que no vam executar-lo”, explica l’expresident en una entrevista a la BBC. Amb tot, Puigdemont remarca que la declaració “és allà” i diu que si d’alguna cosa es penedeix és que el 10 d’octubre va decidir suspendre’n els efectes. “Crec que va ser un error”, ha afegit.

Durant l’entrevista, a la seva residència a Waterloo i amb el judici al Suprem de fons a la televisió, Puigdemont apunta que és una “paradoxa” que ell pugui ser un home “lliure” a la Unió Europea mentre part dels seus consellers s’enfronten a un judici.Davant les preguntes del periodista, el líder de JxCat defensa l’opció de l’exili i la internacionalització de la situació a Catalunya. “No vaig triar viure còmodament ni escapar de qualsevol risc i desaparèixer de l’escenari”, explica Puigdemont en resposta a les paraules d’Oriol Junqueras en què assegurava que va quedar-se per “responsabilitat”.Amb l’exili, afirma l’expresident, va “situar un escenari més gran” i va transformar l’afer català en “un afer internacional, o almenys europeu”.Preguntat pel seu dia a dia, Puigdemont admet que troba a faltar la família i Catalunya però assegura que se sent “com a casa” vivint “a la capital d’Europa”. Durant l’entrevista, també fa referència al geolocalitzador instal·lat al seu cotxe per seguir els moviments del vehicle, un fet que la justícia belga està investigant. “Vam trobar aparells electrònics sota els cotxes, curiosament el número de les targetes SIM venien del Regne Unit”, afirma.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.