directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 23:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Dimarts, 26 de febrer de 2019 18:52 h

Vic activa una xarxa sense fils d’accés gratuït a internet en set punts de la ciutat

El sistema estarà operatiu cada dia de les nou del matí fins a les nou del vespre

ACN Vic.-L’Ajuntament de Vic ha instal·lat una xarxa d’accés lliure i gratuït a internet a la Plaça Major, la plaça de la Noguera, la rambla del Carme, la rambla Davallades i la rambla del Passeig. A partir d’aquest dimecres, qualsevol persona que ho desitgi es podrà connectar a internet des de les principals artèries de la ciutat durant dues hores. Els ciutadans també es podran connectar durant quatre hores des dels pavellons de l’Ausoneta i del Castell d’en Planes. L’accés estarà operatiu des de les nou del matí fins a les nou del vespre. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha destacat que facilitar l’accés gratuït a internet és un pas més cap al concepte d’‘smart city’. La iniciativa, ha afegit, també pretén potenciar turísticament la ciutat i fer-la més “oberta, moderna i connectada”. La intenció és estendre la xarxa a altres espais de la ciutat.

El regidor de Serveis, Toni Serrat, ha explicat que VicWifi, que així és com s’anomena el servei, està preparat perquè els ciutadans puguin fer servir les xarxes socials, aplicacions de missatgeria instantània o accedir a informació d’interès, “però no per a la descàrrega de continguts audiovisuals, accés comercial o domèstic o l’accés a pàgines web amb continguts pornogràfics”. Ni caldrà cap registre ni cap contrasenya i en el moment de connectar-s’hi apareix un text de benvinguda i un text legal de condicions d’ús que s’haurà d’acceptar abans de començar a navegar. El regidor ha explicat que, a banda dels serveis VicWifi i VicWifiEsports, també s’està treballant en la xarxa VicWifiEvents, que es posarà en marxa quan hi hagi esdeveniments a la ciutat com el Mercat Medieval o el Mercat del Ram. Cada xarxa està preparada per atendre la connexió d’unes 500 persones, ha explicat Serrat. En l’actualitat, l’Ajuntament de Vic ja ofereix accés gratuït amb contrasenya a una dotzena d’equipaments municipals com l’Atlàntida, la biblioteca, el Recinte Firal o la sala de plens i més de trenta equipaments municipals ja compten amb fibra òptica.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.