directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 23:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 26 de febrer de 2019 19:26 h

La Moncloa admet que la suspensió de les obres de l'exhumació de Franco “pot endarrerir” la fase final del procés

El govern espanyol denuncia “l’actitud obstruccionista” de l’entorn del dictador contra les decisions “d’un Parlament i d’un govern democràtic”

ACN Madrid.-L’expedient d’exhumació de les restes de Fransico Franco “continua el seu curs” tot i que la decisió del Jutjat del Contenciós-Administratiu 3 de Madrid de suspendre cautelarment la llicències per a les obres “pot endarrerir-ne” la seva “fase final”. És el que assegura La Moncloa, que aquest dimarts ha denunciat en un comunicat l’actitud “obstruccionista” de l’entorn del dictador contra “la decisió d’un Parlament i un govern democràtic”. Segons l’executiu de Sánchez, l’expedient “continua la seva tramitació amb absoluta normalitat” i s’estan complint tan la llei com els terminis i les garanties procedimentals. A més, el govern espanyol recorda que al final “els jutjats del Contenciós- Administratiu no són competents per resoldre sobre els acords que adopta el Consell de Ministres, sinó el Tribunal Suprem”.

L’executiu espanyol reacciona d’aquesta manera a la decisió del jutjat contenciós administratiu número 3 de Madrid, que ha acceptat la petició de mesures cautelars urgents d'un veí de San Lorenzo del Escorial perquè es paralitzi l'exhumació de Francisco Franco. Concretament, el jutjat ha invalidat l'informe de l'ajuntament del municipi, on està ubicat el Valle de los Caídos, que donava el vistiplau a les obres per treure el cos del dictador del mausoleu. Així doncs, a petició d'un particular el magistrat ha suspès la llicència municipal d'obres menors que autoritzava el govern espanyol a aixecar el paviment de marbre, la llosa de pedra de la sepultura de Franco i traslladar-lo a un altre lloc.L’executiu manté que l’expedient de l’exhumació continua el seu tràmit, però admet que en pot “endarrerir” l’execució. “Aquests procediments judicials, qualsevol que sigui el seu resultat, podrien endarrerir, en tot cas, la fase final de l’execució material de l’acord d’exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos, fase en que encara no ens trobem i que precisa encara d’altres tràmits administratius”. En tot cas, recorda que el jutge ha establert un termini de tres dies perquè l’Ajuntament de San Lorenzo de El Escorial presenti al·legacions. “Estem convençuts que després d’escoltar l’Ajuntament el jutjat dictarà una resolució diferent tan a la peça de mesures cautelars com a la sentència sobre el fons”, sostenen fonts de l’executiu. Segons La Moncloa, “estem en presència d’un nou exemple de l’obstruccionisme que l’entorn del dictador està practicant contra la decisió d’un Parlament i un govern democràtic, que va ser l’exhumació del dictador d’una tomba d’Estat com és la Basílica del Valle de los Caídos”. En aquest sentit, recorda que fins a la data “ens consten 12 demandes judicials”, totes “amb una fonamentació idèntica, però presentades per persones diferents”, que reclamen “la suspensió i anul·lació de les actuacions urbanístiques acordades”. D’aquestes 12 demandes, “en 7 ja s’han rebutjat les mesures cautelaríssimes i aquesta ha estat l’única en la que el jutjat ha admès unes mesures cautelars urgents on ni tan sols s’ha escoltat l’altra banda”. Segons La Moncloa, la finalitat de presentar tantes demandes individuals té una finalitat: obligar que siguin molts els jutjats que es pronunciïn i augmentar les possibilitats que algun doni la raó a la part demandant. En aquest sentit, recordat que l’Advocacia de l’Estat “està treballant des de fa dies l’acumulació de tots els procediments judicials en un de sol per garantir que existeixi un únic pronunciament”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.