directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 12:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 26 de febrer de 2019 19:56 h

Forcadell qüestiona que se la jutgi al Suprem i no al TSJC si va fer "el mateix" que els companys de Mesa

L'expresidenta del Parlament defensa que va acatar el 155 i que hauria "renunciat" a les seves conviccions si haguessin comportat violència

ACN Madrid .-L'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha qüestionat que se la jutgi al Tribunal Suprem i no al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) com la resta dels seus companys de la Mesa, acusats només per desobediència. "Bé, si que ho entenc", ha insinuat Forcadell, sense completar la resposta. A preguntes de la seva lletrada, Olga Arderiu, ha defensat que des de l'aplicació del 155 va acatar decisions com convocar la diputació permanent i deixar en suspens la tramitació d'iniciatives i també ha fet un últim al·legat pacifista. "Sempre he dit que renunciaria a les meves conviccions si comportessin un mínim de violència, mai he animat la violència", ha manifestat. També ha assegurat que "no es podia preveure" la violència de l'1-O perquè es pensava que seria "exactament igual" que el 9-N.

A preguntes de la seva defensa, Forcadell ha dit que tant a la concentració del 20 de setembre com a l'acte de protesta de l'endemà al TSJC hi van anar companys de Mesa i que alguns també van pujar a l'escenari. "Hem fet el mateix i en canvi jo estic jutjada per aquest tribunal per rebel·lió i els meus companys ho estan al TSJC per desobediència", ha lamentat. A més, ha insistit que la paraula "ha de ser lliure" en el Parlament i ha apuntat que des dels anys 80 s'han "aprovat i debatut" resolucions sobiranistes i que "mai han estat impugnades". També ha afegit que s'ha fet així al parlament basc i al Congrés, concretament citant el Pla Ibarretxe.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.