directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 11:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 26 de febrer de 2019 20:08 h

Delgado subratlla que el recurs pel qual s'ha aturat l'exhumació de Franco l'havien desestimat set jutjats

La ministra de Justícia no descarta recórrer la decisió i afirma que la voluntat de l'executiu és fer les coses "de manera impecable"

ACN Madrid.-Dolores Delgado ha subratllat aquest dimarts que el recurs pel qual s'ha aturat l'exhumació del dictador Francisco Franco havia estat desestimat per set jutjats anteriorment. La ministra de Justícia ha assenyalat que el recurs s'havia desestimat de manera "unànime" en les altres ocasions, per la qual cosa l'executiu analitzarà si aquesta vegada hi ha hagut "algun element diferent". Un jutjat del Contenciós Administratiu ha decidit com a mesura "cautelaríssima i provisional", segons ha afirmat Delgado, aturar la llicència d'obres de l'exhumació. "Respectem les decisions judicials", ha explicat la ministra, que ha afegit que "això no vol dir" que un cop estudiada la resolució administrativa no es decideixi interposar-hi recurs.

Després de conèixer la decisió judicial d'aturar l'exhumació, la Moncloa ja havia afirmat que l'expedient continuava "el seu curs" tot i admetre que podia "endarrerir-ne" la "fase final". En un comunicat el govern espanyol ha denunciat l'actitud "obstruccionista" de l'entorn del dictador contra "la decisió d'un Parlament i un govern democràtic". Segons l'executiu de Sánchez, l'expedient "continua la tramitació amb absoluta normalitat", una idea en la qual ha aprofundit Delgado, que ha assegurat que "s'han fet bé les coses" i que "es tarda tant" perquè es volen fer "d'una manera impecable".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.