directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 16:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Anoia doble fletxa Dimecres, 27 de febrer de 2019 18:12 h

El Consorci de la Zona Franca es referma en el seu compromís d'apostar per la Conca d'Òdena

Pere Navarro assegura que ja s'estan buscant empreses que s'hi vulguin instal·lar

ACN Igualada.-El Consorci de la Zona Franca està buscant inversors que vulguin implantar la seva activitat econòmica a la Conca d'Òdena. Així ho ha assegurat el seu president, Pere Navarro que, acompanyat pels alcaldes dels set municipis que conformen la mancomunitat, ha volgut refermar el compromís de la institució de desenvolupar el planejament urbanístic al sector de Can Morera, a Òdena. El president de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena i alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha assegurat que el Pla director urbanístic (PDU) de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena segueix avançant i que, per tant, la nova superfície industrial serà una realitat tan aviat com la legalitat ho permeti.

El president del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, ha visitat aquest dimecres l'Oficina de Captació d'Inversions Empresarials de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena (MICOD). En declaracions als mitjans, Navarro ha volgut reafirmar el compromís de la institució a desenvolupar el planejament urbanístic al sector de Can Morera. "Això és imparable", ha assegurat, tot afegint que per fi "es veu en l'horitzó aquesta gran oportunitat pel territori ni pel país".Buscant inversorsFa prop de 15 anys que el Consorci de la Zona Franca planteja la possibilitat d'instal·lar-se a l'Anoia. El projecte, però, va quedar aturat amb la crisi i l'ens va apostar per invertir els recursos en el desenvolupament de la zona franca. Ara, però, amb el Pla Director Urbanístic de la Conca d'Òdena en marxa i davant de la necessitat de les empreses de trobar superfícies industrials, el Consorci ha optat per reafirmar el seu compromís. De fet, ha assegurat Navarro, ja estan buscant empreses que s'hi vulguin instal·lar.Una situació diferentDes de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d'Òdena, Castells ha volgut remarcar que malgrat que fa anys que es parla de la creació d'una gran superfície industrial a l'Anoia, aquesta vegada "no fallarem". Ha apel·lat al fet que els set alcaldes, de diferents colors, "mai havíem estat tan units per tirar endavant el territori i sabem que és una molt bona oportunitat".A l'espera del PDULa nova superfície industrial de la Conca d'Òdena serà una realitat "el més aviat possible dins del que marca la llei", ha dit Castells. El Pla director urbanístic (PDU) de l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena que ha de definir com ha de ser la implantació de les empreses "s'està tramitant i és probable que l'any vinent estigui fet el planejament", ha aclarit, tot afegint que "tenim una pressió extraordinària que és que hi ha inversors que si volen instal·lar".Suport dels sindicats i la Unió EmpresarialNavarro i Castells han estat acompanyats dels alcaldes que formen part de la Conca d'Òdena, així com del president de la Unió Empresarial de l'Anoia, Joan Domènech; el delegat territorial del sindicat CCOO a l'Anoia, Josep Maria Romero; i del delegat territorial del sindicat UGT, Francesc Rica. Tots tres han volgut expressar públicament que creuen en un projecte que pot afavorir econòmicament a la comarca.Per contra, davant de les veus opositores que han sorgit en els darrers mesos al projecte, Castells ha volgut deixar clar que "debatrem amb qui calgui" amb la voluntat de "demostrar la gran oportunitat que pot suposar per a la comarca".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.