directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 14:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Dimecres, 27 de febrer de 2019 22:44 h

El publicista Lluís Bassat compra un retrat pop de Felip VI a la fira Arco

Obra de l'artista finlandès Riiko Sakkinen, l'exhibirà a la Nau Nova de Gaudí, a Mataró

ACN Barcelona.-El publicista Lluís Bassat ha comprat un retrat pop del rei Felip VI a la fira d'art contemporani Arco de Madrid, segons han confirmat a l'ACN fonts pròximes a l'empresari. Es tracta d'un quadre que el pintor finlandès Riiko Sakkinen, establert a Toledo, va elaborar fa dos anys, i pel qual Bassat n'hauria pagat uns 11.000 euros. La intenció del col·leccionista d'art és exhibir l'obra a la seva Nau Nova de Gaudí, a Mataró. La figura del Rei és recurrent en el món de l'art. Precisament, aquest dimarts s'anunciava, també a Arco, la instal·lació d'un ninot de falla de quatre metres i mig del monarca elaborada pels artistes Santiago Sierra i Eugenio Merino. Se'n demanen 200.000 euros i el comprador ha de signar el compromís de cremar-lo abans d'un any. En conservarà la calavera, feta de material ignífug.

El quadre de Sakkinen porta per títol 'Els nostres reis favorits', i al costat d'una efígie de tall realista de Felip VI hi apareix una inscripció amb diversos noms de reis com els mags Melcior, Gaspar i Baltasar, King Africa, el Rei Lleó, Nat King Cole, Martir Luther King o els Latin King.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.