directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 28 de febrer de 2019 17:42 h

Vector Ronda presenta un ERO per acomiadar 392 conductors

El grup preveu presentar un altre expedient dilluns i en total hi hauria 800 treballadors afectats

ACN Barcelona.-El grup de VTC Vector Ronda ha presentat aquest dijous un ERO que afecta 393 conductors, segons han assegurat fonts de l'empresa a l'ACN i ha confirmat el Departament de Treball. L'ERO s'ha registrat el mateix dia que el Parlament de Catalunya ha validat el decret del Govern que imposa 15 minuts de precontractació pel servei VTC, i la mateixa setmana en què l'AMB ha ampliat aquest marge fins als seixanta minuts per a l'àrea metropolitana de Barcelona. Fonts del grup Vector Ronda han indicat que l'ERO registrat aquest dijous no serà l'últim i que tenen previst presentar-ne un altre dilluns. Tot plegat, afectaria uns 800 treballadors.

En un comunicat posterior, Vector Ronda assegura que ha iniciat aquest dijous el procés d'acomiadaments col·lectius de tota la seva plantilla a Barcelona. "Aquesta duríssima decisió ha estat adoptada després d'analitzar totes les alternatives possibles i obligada per la decisió de la Generalitat d'aprovar un decret-llei que estableix de manera unilateral unes noves condicions que fan inviable la prestació del servei de VTC a Catalunya", assegura el grup. Vector Ronda diu que el global de l'ERO, del qual s'ha presentat un primer expedient aquest divendres, afectarà 800 treballadors. Uns 200 més ja han acabat la seva relació laboral amb l'empresa per finalització de contracte o baixes voluntàries. L'empresa descriu la normativa catalana com "injusta i anticonstitucional" i recorda que s'ha impulsat tot i els dictàmens contraris de l'Autoritat Catalana de la Competència i el Consell de Garanties Estatutàries. Vector Ronda assegura que només el 3% dels serveis VTC a Catalunya són sota reserva i que el 98,5% dels viatges restants es feien amb un temps d'espera inferior als 15 minuts pels clients. L'empresa lamenta que, en la seva opinió, el decret s'hagi tirat endavant pel "xantatge" del sector del taxi.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.