directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Solsonès doble fletxa Divendres, 1 de març de 2019 11:02 h

L'ACA destinarà 704.000 euros per millorar la seguretat de la presa de Sant Ponç

Els treball consistiran en rehabilitar la xarxa de drenatge i permetran un major nivell de control

ACN Clariana de Cardener.-L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) destinarà més de 704.000 euros a la presa de Sant Ponç, al Solsonès, amb l'objectiu de millorar la seguretat estructural i reduir les possibles subpressions en els seus fonaments. Els treballs, que tindran una durada de cinc mesos, consistiran a rehabilitar la xarxa de drenatge i elevar el seu nivell de control per a un correcte funcionament amb la instal·lació de nous piezòmetres des de la galeria inferior de la presa. Les actuacions també serviran per adequar el sistema d'adquisició de dades, a fi d'automatitzar les lectures de certs aparells i d'aquesta forma augmentar la freqüència d'obtenció de dades.

Per a la rehabilitació de la xarxa de drenatge es perforaran nous drens de 76 mm de diàmetre. Un cop finalitzats els treballs, cada un dels punts serà inspeccionat i gravat en suport digital amb una càmera especial subaquàtica, per poder comprovar l'estat real de les parets del sondeig, indicant la fondària de les discontinuïtats, independentment de la presència d'aigua.Eliminar filtracionsA més d'actuar sobre la fonamentació de la presa, també s'injectaran les juntes fredes horitzontals per a eliminar les filtracions lleus que afloren al parament d'aigües avall.En paral·lel s'instal·laran nou punts de control al terreny natural del marge esquerre de la presa, per ampliar el coneixement del comportament d'aquesta àrea de la qual encara es té certa incertesa, tot i no observar mai cap indici de desplaçament en el seguit d'inspeccions ordinàries dutes a terme.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.