directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 6 de maig de 2024 16:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segarra doble fletxa Divendres, 1 de març de 2019 16:58 h

Un passeig per un camp d'ametllers de Cervera dóna el tret de sortida al cicle 'Diàlegs'

Es tracta d'un projecte multidisciplinari entre l'art i el patrimoni que es durà a terme en diversos espais en el marc de la Capital de la Cultura Catalana

ACN Cervera.-Una passejada per un camp d'ametllers de Cervera ha servit aquest divendres per donar a conèixer 'Diàlegs', cicle de diàlegs artístics amb el patrimoni, el projecte multidisciplinari que es durà a terme en diversos espais de la capital de la Segarra amb intervencions i accions performatives. En el marc de Cervera Capital de la Cultura Catalana 2019, diversos pintors, fotògrafs, escultors, artistes visuals i creadors seran els protagonistes de sis diàlegs, que s'iniciaran el 30 de març i es desenvoluparan al llarg d'aquest any. L'artista i fotògraf cerverí Sebastià Caus ha presentat 'L'ametller, inspiració infinita', la primera de les activitats del cicle.

Veure el passat amb ulls presents. Entendre el patrimoni amb una mirada contemporània. Diàleg, conversa i relació entre art i patrimoni. Vincle afectiu i efectiu. Aquest és un projecte multidisciplinari que tindrà lloc en diversos espais de la ciutat i que mescla l'exposició amb la intervenció o l'acció performativa i descoberta patrimonial. Una sèrie d'artistes i creadors de diferents disciplines, no només de Cervera i de la Segarra sinó també de la resta de Catalunya, establiran una sèrie de diàlegs amb diferents obres, espais patrimonials, carrers i places de la ciutat.D'aquesta manera, artistes pictòrics, plàstics, visuals, multidisciplinaris o performatius aportaran la seva mirada i la seva visió a diferents obres i espais de Cervera. Diàlegs acollirà diverses accions que començaran el dia 30 de març i acabaran el mes de novembre de forma acumulativa i creant, entre elles, un nou diàleg o recorregut urbà. Durant la presentació d'aquest divendres, l'artista i fotògraf cerverí Sebastià Caus ha explicat 'L'ametller, inspiració infinita', el primer diàleg que se celebrarà. En aquest, Caus estableix un diàleg entre els ametllers i el paisatge com a elements que formen part del patrimoni natural de la Segarra. Per fer-lo possible, utilitza imatges de gran format, recursos audiovisuals, obres amb volum i sensacions olfactives. A partir d'aquests elements, Caus estableix un diàleg entre els ametllers i el paisatge, entre la seva floració i la seva infantesa, entre els nostres ametllers i els cirerers japonesos, que es traduirà en intervencions artístiques al carrer Major, a la Capella de la Mare de Déu de l'incendi (amb una exposició que portarà per títol 'Sakura. Una mirada d'aquí a l'Orient') i un camp d'ametllers.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.