directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Bages doble fletxa Divendres, 1 de març de 2019 17:38 h

Vic i Manresa acorden mantenir la federació entre les seves universitats de manera indefinida

La consellera d’Empresa i Coneixement, el rector de la UVic-UCC i els alcaldes i presidents de les dues fundacions han validat el contracte

ACN Vic.-La Fundació Universitària Balmes (entitat titular de la UVic) i la Fundació Universitària Bages han signat aquest divendres el nou acord per mantenir la federació entre les seves universitats (UVic-UCC). El nou contracte arriba cinc anys després de la unió dels dos centres i estableix que la durada de la relació passa a ser de caràcter indefinit. La presidenta de la FUBalmes, l’alcaldessa Anna Erra, i el president de la FUBages, l’alcalde Valentí Junyent, han destacat que la federació ha estat un “model d’èxit” que es basa en “una fórmula de consens marcada per la generositat dels actors i les sinergies institucionals”. La consellera d’Empresa, Àngels Chacón, els presidents de les dues fundacions i el rector de la UVic-UCC, Josep-Eladi Baños, han validat el document.

La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha assegurat que "la renovació del contracte federatiu entre les dues parts és una excel·lent notícia per al sistema universitari del país, i un exemple de la voluntat de col·laboració, confluència d'energies i recerca de sinergies que serà clau en la construcció de la Catalunya a què aspirem basada en el coneixement”.La consellera també ha dit que el caràcter indefinit de l’acord “dotarà l’oferta d’educació superior de la Catalunya Central de l’estabilitat i solidesa imprescindibles ".Per part de la presidenta de la FUBalmes i alcaldessa de Vic, Anna Erra, “el nou acord amb Manresa suposa la consolidació definitiva de la universitat dins el sistema universitari”. Erra ha afegit que la federació “ens ha fet una ciutat més gran gràcies al creixement d’aquesta institució que treballa pel reequilibri territorial i social de la Catalunya Central”. El president de la FUBages i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha subratllat el potencial de la federació com a eina de consolidació dins el sistema universitari català i europeu i de creixement de la capacitat d’acció i d’influència dels seus campus. Junyent ha afegit que “la federació ha permès plantejar projectes que requereixen envergadura institucional, com la facultat de Medicina. La FUBages és avui un campus més gran, amb més activitat, d’una universitat amb projecció internacional”. En un comunicat, la UVic-UCC ha explicat que el nou acord marca un full de ruta que es basa en set punts: la programació acadèmica de graus i màsters, la formació contínua, la formació semipresencial i online, la recerca i la transferència de coneixement, la internacionalització, la comunicació i el màrqueting i els serveis comuns. La UVic-UCC compta amb 8.981 alumnes de titulacions oficials aquest curs 2018-2019, un 10% més de matriculats que el curs passat. Des que es va signar la federació, la matriculació d’alumnes ha anat creixent i s’ha consolidat la demanda dels estudis de grau, màsters oficials, doctorats i cicles formatius de grau superior que s’imparteixen a Vic, Manresa, Granollers o Barcelona.Des de fa dos anys, la universitat compta amb la Facultat de Medicina, una titulació que sense la federació no hauria estat possible, i que aquest curs ja compta amb 180 alumnes. A partir del curs vinent, l’oferta formativa en medicina ja comptarà amb les dues unitats docents actives, la de Vic, situada a can Baumann, i la de Manresa al campus de la Fundació Althaia.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.