directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 11:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Garrotxa doble fletxa Diumenge, 3 de març de 2019 12:55 h

Últim dia perquè els veïns de Riudaura decideixin què volen fer amb el Centre Cívic del poble

El projecte es va fer fa 20 anys per l'estudi RCR Arquitectes però mai ha entrat en funcionament

ACN Riudaura.-Aquest diumenge és l'últim dia habilitat perquè els veïns de Riudaura (Garrotxa) decideixin què volen fer amb el Centre Cívic del poble. L'equipament es va projectar fa 20 anys per l'estudi RCR Arquitectes i va tenir un cost de 600.000 euros. Malgrat el cost i que l'edifici està construït, mai ha entrat en funcionament, per això, l'equip de govern actual ha decidit presentar un nou projecte per saber si els veïns volen tirar-lo endavant i donar sortida a l'equipament. La consulta no és vinculant, ja que haurà de ser el proper alcalde i el seu equip qui gestionin el resultat. "Nosaltres no repetim, i no volíem hipotecar el nou govern", assenyala l'encara batlle, David Jané. De moment, ha votat prop del 30% del cens, la majoria telemàticament. Els resultats es faran saber aquest dilluns al matí.

Les properes eleccions municipals a Riudaura estaran marcades per una altra votació. La que acaba aquest diumenge i que ha cridat al mig miler de veïns d'aquesta població a pronunciar-se sobre si cal obrir el Centre Cívic, amb la proposta que en fa l'actual equip de govern. El problema és que fa dues dècades que es va construir l'equipament que mai ha tingut cap ús. L'obra la va dissenyar el reconegut estudi olotí RCR Arquitectes, i està situat al costat de l'església del poble.Ara, l'equip de govern – que no repetirà a les eleccions del maig – ha presentat una proposta "de màxims" per tal d'adequar l'espai i que comenci a funcionar. Si els veïns s'hi acaben pronunciant a favor s'hauran d'iniciar unes obres que costaran més, fins i tot, que el que va costar l'edifici quan es va projectar, 600.000 euros.L'alcalde de Riudaura, David Jané, recorda que els costos ara són "molt superiors" i assenyala que "no han volgut escatimar cap detall". A més, diu Jané, "s'ha de complir amb la normativa i respectar la proposta icònica feta per RCR Arquitectes".Les votacions estan obertes fins aquest diumenge a les nou del vespre i només de forma telemàtica. Durant tota la setmana els veïns han pogut expressar-se presencialment o per internet. De moment, la participació rondava el 30% del cens a falta de saber els vots de diumenge.No vinculantLa votació permetrà saber si el projecte que ha posat a sobre la taula el govern municipal agrada, o no, als habitants d'aquest poble de la Garrotxa. Tot i això, el resultat no serà vinculant, i per tant, el proper equip no té la obligació de tirar endavant amb la decisió.Jané explica que el motiu de no fer vinculant la pregunta és que "no es vol hipotecar" el nou equip amb una proposta i una decisió abans de començar la legislatura. Amb tot, l'encara batlle destaca que si la resposta dels veïns és afirmativa "legitima" fer la nova inversió, i si és negativa el nou equip "haurà de començar des de zero".No mirar enrerePreguntat sobre la possibilitat d'haver emprès accions legals contra l'anterior equip de govern, Jané ha explicat que ho van desestimar perquè volien "solucionar el problema". "Els recursos que hi ha són limitats i teníem dues opcions, mirar enrere o mirar endavant, i vam decidir ser proactius en això", ha conclòs.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.