directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 4 de març de 2019 10:44 h

El Homrani acusa Moreno de fer polítiques "etnicistes" quan ofereix ajudes als andalusos que viuen a Catalunya

El conseller diu que no tenen cap queixa de la Junta d'Andalusia ni de les entitats de persones d'origen andalús

ACN Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha acusat aquest dilluns el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, de fer polítiques "etnicistes" quan ofereix ajudes per als andalusos que viuen a Catalunya i que se senten "marginats" pel Govern. "Aquest és un exemple molt clar d'una política etnicista", ha dit a Catalunya Ràdio El Homrani, que s'ha preguntat si Moreno considera els catalans d'origen andalús que se senten independentistes com andalusos "de segona classe" o que no són "purs". "A aquests no els ajudaran?", ha afegit el conseller, que ha dit que no tenen cap queixa formal de la Junta d'Andalusia ni tampoc de les entitats de persones d'origen andalús.

El Homrani ha defensat que les identitats se sumen, no es contraposen, i ha criticat que PP i Cs pretenguin construir un relat on acusen l'independentisme de ser "identitari". "Quan qui fa la denúncia és qui té aquesta visió ètnica i identitària", ha conclòs.El conseller ha assegurat que "a ningú li agrada que el redueixin a un aspecte de la seva identitat", i s'ha mostrat convençut que a les persones d'origen andalús els molesta que les identifiquin a través de l'estereotip. D'altra banda, sobre la vaga feminista del proper divendres, El Homrani l'ha considerat justificada, perquè hi ha un 51% de la població que està discriminada, i no només en l'àmbit laboral.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.