directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 09:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Dilluns, 4 de març de 2019 16:41 h

Els alcaldes del Maresme reclamen endurir el Codi Penal contra els lladres

El Consell Comarcal i l’ACM impulsen una moció que també reclama lectors de matrícules a les entrades dels municipis

ACN Mataró.-Endurir el Codi Penal apujant les penes contra els lladres de domicilis i instal•lar lectors de matrícules de vehicles a les entrades dels municipis del Maresme. Aquestes són dues de les mesures principals recollides a la moció que debatran els diferents ajuntaments de la comarca, en una reacció unitària davant l’auge de robatoris. El text, impulsat pel Consell Comarcal i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), destaca “l’alarma social” derivada de l’increment de d’aquests delictes i la “insuficiència” del nombre d’efectius policials per afrontar la situació. Al mateix temps, lamenta que la legislació actual “no és un element dissuasiu per als delinqüents”, motiu pel qual reclama una reacció dels poders polítics i judicials.

Segons assenyalen els impulsors de la moció, “la poca penalització de la reincidència i la llibertat provisional són vistos en benefici dels delinqüents i no en benefici d’una societat més segura que respecti la llibertat i la propietat privada”. En aquest sentit, el text proposa demanar als grups polítics del Parlament i del Congrés dels Diputats que promoguin una modificació del Codi Civil per elevar les penes relacionades amb robatoris.Al mateix temps, la moció reclama al govern espanyol que eixugui amb Catalunya un deute pendent de més de 800 milions d’euros “per tal que puguin ser invertits en una millora dels recursos materials i humans” dels Mossos d’Esquadra. Pel que fa a la Generalitat, els alcaldes exigeixen el desplegament de mesures policials que ajudin a frenar els robatoris, mentre proposen convenis municipals amb el Departament d’Interior per instal•lar lectors de matrícules als accessos als pobles i ciutats per contribuir a la persecució dels lladres.Finalment, en l’àmbit judicial, els ajuntaments insten la Fiscalia i el Tribunal Superior de Justícia a ser “amatents en les fases de graduar les peticions de pena, de redactar les sentències i de considerar la reincidència” dels autors dels robatoris.El Consell Comarcal del Maresme i l’ACM han presentat la moció aquest dilluns. El president comarcal, Josep Triadó, ha carregat durament contra l’auge de robatoris i el marc legislatiu actual: “Sembla que als delinqüents els surt gratis actuar aquí. Les penes que se’ls apliquen són molt inferiors a les de la majoria de països europeus”, ha etzibat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.