directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 06:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 5 de març de 2019 13:03 h

El grup liberal a l'Eurocambra no està "preocupat" per la participació de l'eurodiputat Enrique Calvet a l'acte de Vox

L'agrupació parlamentària liderada per Verhofstad diu que "forma part de la seva llibertat individual" assistir a la conferència del partit d'ultradreta

ACN Brussel·les.-El grup parlamentari de l'Aliança dels Lliberals i els Demòcrates per Europa (ALDE) de l'Eurocambra no està "preocupat" per la participació de l'eurodiputat Enrique Calvet a l'acte de Vox d'aquest dimecres. El grup liberal liderat per Guy Verhofstad i on s'integra Ciutadans i el PDeCAT creu que "forma part de la seva llibertat individual" assistir a la conferència del partit d'ultradreta, segons ha pogut saber l'ACN. A més, fons de l'agrupació recorden que és "un acte autoritzat pel Parlament Europeu". Exmembre d'UPyD, Calvet està integrat actualment al grup parlamentari d'ALDE al Parlament Europeu i té previst intervenir a l'inici de la conferència de Vox sobre Catalunya, segons ha pogut confirmar l'ACN amb la seva oficina.

Després de l'arribada al govern d'Andalusia del PP i Cs gràcies al suport de Vox, el líder dels liberals, Guy Verhofstad va negar que la formació taronja fes cap concessió a l'extrema dreta i es va oposar a cooperar amb aquest tipus de partits. Fons d'ALDE asseguren que Calvet centrarà el seu discurs "en la defensa de la Constitució i la unitat d'Espanya i Europa" a l'acte de Vox. "No vol dir que comparteixi el punt de vista de Vox en altres afers", matisen. En aquest sentit, neguen que la participació de Calvet signifiqui "la seva pertinença" al partit d'extrema dreta "actualment".L'acte de VoxLa conferència, que estava pendent d'obtenir la llum verda, va rebre dilluns l'autorització dels serveis de la institució, segons van confirmar fonts de la cambra a l'ACN. Segons les mateixes fonts, els serveis pertinents van constatar que la petició per a la conferència ha complert amb els procediments i els terminis marcats i el departament de seguretat no hi ha detectat "problemes".La polèmica per l'acte de Vox es produeix després que el Parlament Europeu vetés recentment un acte del president de la Generalitat Quim Torra i l'expresident Carles Puigdemont, que finalment van celebrar en un hotel de Brussel·les. El Parlament Europeu va adduir llavors motius de seguretat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.