directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 10:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 5 de març de 2019 13:33 h

CatECP acusa ERC de no tenir voluntat "real" per aprovar els pressupostos i preferir uns comicis catalans

Albiach insisteix que Torra ha de sotmetre's a una qüestió de confiança

ACN Barcelona.-La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha acusat ERC i el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, d'estar més pendent de les futures campanyes electorals que no pas d'haver tingut una voluntat "real" de tirar endavant els pressupostos catalans. En roda de premsa al Parlament, Albiach ha defensat així que membres del Govern "se senten còmodes" davant una possible convocatòria d'eleccions catalanes. En aquest sentit, Albiach, ha insistit en la seva petició perquè el president de la Generalitat, Quim Torna, se sotmeti a una qüestió de confiança en considerar que ha estat incapaç de tirar endavant els pressupostos catalans.

De fet, segons la líder dels Comuns a la cambra catalana, ERC "no actua com una força d'esquerres". En aquest sentit, ha instat el Govern a governar i els ha reptat a no "escodar-se" amb la pròrroga pressupostaria per continuar "fent deixadesa de funcions". Albiach, que ha descartat presentar una moció de censura en constatar que no comparteix un projecte de país amb partits com Cs o PSC, també ha reclamat al Govern que els facin arribar "arguments" per no haver de reclamar la qüestió de confiança.Pel que fa al judici de l'1-O que s'està desenvolupant al Tribunal Suprem, Albiach ha assegurat que el fiscal "no té arguments per insistir en la rebel·lió" i ha criticat que persones en llocs de màxima responsabilitat "ara se'n rentin les mans". També ha lamentat que es parli de deixadesa de funcions dels Mossos, quan aquests van ser els que "van tancar més col·legis i van requisar més urnes". "Són unes declaracions infames", ha constatat. CatECP se suma a la vaga feminista del 8-MD'altra banda, de cara a la vaga feminista d'aquest divendres, Albiach ha anunciat que CatECP se sumarà a la convocatòria per exigir "més igualtat" i "acabar amb la bretxa salarial". La presidenta del grup parlamentari també ha explicat que donaran els salaris corresponents al divendres a la caixa de resistència del 8-M. Finalment, Albiach ha apostat per tirar endavant un cordó sanitari feminista contra els que "volen acabar amb els drets de les dones". "Ser feminista no és només fer polítiques públiques. També implica no acceptar els vots d'aquells partits que van contra els drets de les dones i demanen cacera de bruixes pels funcionaris que treballen amb víctimes de violències masclistes", ha dit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.