directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 23:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 5 de març de 2019 13:38 h

Torra incorpora cinc dones de cop al jurat del Premi Internacional Catalunya per "feminitzar" el guardó

Anna Cabré, Bel Olid, Núria Basi, Therese Jamaa i Carme Pigem s'afegeixen a l'òrgan de la gratificació que atorga anualment la Generalitat

ACN Barcelona.-El president del Govern, Quim Torra, ha decidit reformar el jurat del Premi Internacional Catalunya per incorporar-hi cinc dones de cop per "feminitzar" el guardó. Es tracta d'Anna Cabré, Bel Olid, Núria Basi, Therese Jamaa i Carme Pigem, que s'afegeixen així al jurat del guardó atorgat anualment per la Generalitat. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Elsa Artadi, durant la roda de premsa d'aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu. La consellera ha apuntat que es podrien fer més canvis al jurat del premi -que depèn del departament de la Presidència- ja que hi ha diversos membres que hi són des de fa molts anys.

Cabré és geògrafa, catedràtica per la UAB, i directora honorària del Centre d'Estudis Demogràfics del centre. Olid és escriptora i traductora, presidenta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, professora de Didàctica de la Llengua i la Literatura i de les Ciències Socials a la UAB, i candidata de la CUP el 21-D. Jamaa és la és la directora general de la GSMA. Basi, presidenta del Grup Basi, és empresària, investigadora i biòloga. Finalment, Pigem forma part de l'estudi d'arquitectura RCR-Arquitectes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.