directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 02:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Segrià doble fletxa Dimarts, 5 de març de 2019 13:40 h

Afrucat preveu poca afectació per al mercat de la fruita dolça en cas que no hi hagi acord pel Brexit

En el pitjor dels escenaris els aranzels se situarien en un màxim del 18% en préssec i nectarina, i això ho acabaria pagant el consumidor anglès

ACN Lleida.-L'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) preveu poca afectació al sector fructícola català en cas que no hi hagi un acord entre el Regne Unit i la Unió Europea pel Brexit. Així ho ha assenyalat el director general de l'entitat, Manel Simón, que ha remarcat que en el pitjor dels escenaris els aranzels per al ''producte estrella'' que s'exporta al mercat anglès, els préssecs i les nectarines, se situarien en un 18%. Simón ha afegit que això repercutiria en la butxaca del consumidor anglès ja que pagaria més cares aquestes fruites, però en qualsevol cas, ha posat en valor la feina feta en la darrera dècada pel sector a l'hora de potenciar un producte de ''qualitat'' que està consolidat al mercat britànic amb 25 milions de quilos i prop de 30 milions d'euros d'exportacions anuals.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.