directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 5 de març de 2019 17:21 h

Educació allarga un any més el pla pilot de jornada continuada a primària

Els centres que certifiquin un mínim del 80% d'adhesió del cens de les famílies al projecte podran mantenir la modalitat horària compactada

ACN Barcelona.-El Departament d'Educació mantindrà durant un any més el pla pilot de jornada continuada que s'està duent a terme en 25 escoles d'arreu de Catalunya i que estava previst que finalitzés enguany, segons ha anunciat aquest dimarts el director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, en comissió al Parlament. Gonzàlez-Cambray ha assenyalat que el Departament amplia aquest pla experimental que va començar el 2015-16 "per acabar de contrastar la satisfacció de la comunitat educativa i, en especial, de les famílies". Els centres que certifiquin un mínim del 80% d'adhesió del cens de les famílies al projecte de jornada continuada podran allargar per un any aquesta modalitat horària.

En la intervenció a la comissió parlamentària, Gonzàlez-Cambray ha assegurat que "parlar de jornada contínua sense parlar de menjador o activitats extralectives no té sentit" i ha afegit que l'accés a aquestes activitats en condicions d'igualtat per part de tots els infants serà "una condició indispensable per garantir l'equitat". Segons el responsable de Centres Públics, aquest accés s'ha d'aconseguir "necessàriament amb la implicació municipal en la proposta horària definida pels centres". El director general ha apuntat que la jornada compactada, en sí mateixa, "no és un element que condicioni la possibilitat d'implementar canvis organitzatius o projectes de millora". També ha manifestat que els indicadors quantitatius analitzats "no permeten parlar d'evidències de millora atribuïbles de manera directa a l'organització horària". El Departament vol comprovar fins a quin punt es concreta l'adhesió de la comunitat educativa i per això ha enviat a les direccions de les 25 escoles que participen en el programa la documentació de valoració per obtenir aquesta informació i definir quines continuaran finalment aquesta prova pilot durant un curs més. Gonzàlez-Cambray ha exposat que la decisió d'allargar un any més la prova pilot s'emmarca en el context de debat de la reforma horària: "Els horaris escolars no es poden tractar aïlladament, sense tenir en compte l'entorn social i la situació laboral de les famílies".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.