directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 23:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Garraf doble fletxa Dimarts, 5 de març de 2019 23:16 h

Sitges viu l’última gran nit de disfresses, música i colors amb la rua de l’Extermini

Les entitats s’alien contra les agressions sexuals i homòfobes

ACN Sitges.-El Carnaval de Sitges ha viscut aquest dimarts la seva segona i última gran nit de lluentons, disfresses, bogeria, música i colors. Després de l’èxit de la rua de diumenge, les 44 carrosses de diferents entitats de la vila han tornat a mostrar les seves millors gales amb una rua de l’Extermini que ha reunit 2.200 participants. De ben a prop, s’ho han mirat desenes de milers d’espectadors que no s’han volgut perdre un Carnaval situat entre els deu millors del món, segons diverses plataformes turístiques. Si bé de disfresses n’hi ha hagut per a tots els gustos, tots els grups de la rua han coincidit en llençar un missatge unànime contra les agressions sexuals i homòfobes a través de cartells situats a les carrosses.

Vestits fets amb gran cura de detalls, plomes, lluentons, maquillatges espectaculars i música ininterrompuda han tornat a convertir Sitges en una gran festa a l’aire lliure, culminant tot un any de feina de les entitats. Les carrosses de temàtica fantasiosa i disfresses lluentes han tornat a ser les grans protagonistes mediàtiques, embadalint els espectadors amb coreografies minuciosament assajades. Fantasies tropicals, tribus africanes, indis, pirates i fades del bosc han estat algunes de les carrosses més lluentes que s’han pogut veure durant la nit. El contrast a les plomes, però, l’ha aportat el tradicional ‘fardo’ sitgetà, amb el seu característic tarannà satíric. Entre altres, aquests grups de disfresses han mostrat un ampli repertori dels efectes especials del cinema, una altra carrossa ha optat per escenificar totes les atraccions d’una fira, mentre també s’han pogut veure disfresses fent befa de totes les tradicions sitgetanes.Un any més, el seguici l’ha encapçalat Sa Majestat Carnestoltes, aquesta vegada batejat com a Aliginho I El Susodicho, màxim representant d’una fantasia basada en set colors. Un, per cadascun dels set valors fonamentals de la societat, com la llibertat, el respecte pel medi ambient i la pau. A l’extrem final de la rua, com a colofó final, ha arribat la Reina del Carnaval, immersa en un món esbojarrat d’essència cubana.En tots els casos, les 44 carrosses que han desfilat durant l’Extermini han lluït rètols apel•lant al respecte i refusant qualsevol tipus d’agressió sexual. A les plataformes de totes les entitats s’hi ha pogut llegir un joc de paraules amb el lema “Sitges Respecta”, mentre ha estat el primer Carnaval en què s’ha desplegat el Protocol de Violència Sexual en Espais d’Oci i Festes. Drons policials, els protagonistes des del celA banda de la música, el ball i la disbauxa, el Carnaval de Sitges ha tingut enguany uns altres protagonistes. I és que al dispositiu de seguretat de més de 1.100 efectius, s’hi han sumat dos drons dels Mossos d’Esquadra que han permès controlar amb precisió el recorregut de la rua d’aquest dimarts, com ja ho van fer també diumenge a la nit. Al mateix temps, la policia ha enlairat un helicòpter per reforçar la vigilància a les zones disseminades de la vila.Després de la rua de l’Extermini, Sitges viurà aquest dimecres la recta final de set dies de bogeria, durant els quals es calcula que la vila ha reunit més de 260.000 visitants. El Dimecres de Cendra arrencarà amb el Vermut dels Vius, mentre que a mitja tarda Sa Majestat Carnestoltes ha anunciat una festa d’agraïment que culminarà amb la lectura del testament i l’enterro.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.