directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 6 de març de 2019 07:39 h

Entren en vigor els decret de limitació de l’augment dels preus dels lloguers i de paternitat

L’executiu espanyol impulsa les seves mesures per decret malgrat les crítiques de l’oposició

ACN Madrid.-Aquest dimecres entren en vigor dos dels decrets que el govern espanyol va aprovar el passat divendres: el de la limitació de l’augment dels preus dels lloguers i el de l’ampliació del permís de paternitat. Tots dos s’han publicar al Butlletí Oficial de l’Estat aquest dimarts i comencen a aplicar-se a l’espera de la convalidació per part del Congrés dels Diputats. Els grups de l’oposició –i especialment PP i Cs- han acusat el govern de Sánchez d’utilitzar els decrets com una arma de campanya electoral, tot i que aquesta figura també va ser utilitzada pel govern de Mariano Rajoy mentre va estar en funcions.

El decret que amplia el permís de paternitat entra en vigor perquè els pares disposin d’un permís remunerat i obligatori de vuit setmanes aquest 2019 i arribi a les 16 setmanes al 2021. És la plasmació de la mesura acordada amb Podem que va incorporar als pressupostos generals de l’Estat però que no va poder entrar en vigor fruit de la caiguda dels comptes, que no van superar el tràmit de les esmenes a la totalitat. Un cop en vigor, el govern espanyol disposa de 30 dies per convalidar-lo al Congrés. Haurà de ser a la Diputació Permanent, perquè les Corts estan dissoltes des d’aquest dilluns. El segon decret és el de la limitació de l’augment del preu dels lloguers, que quedarà limitada a la pujada anual de l’Índex de Preus al Consum. El decret també amplia de 3 a 5 anys la pròrroga obligatòria dels contracte. Segons el govern espanyol el decret busca la "protecció dels llogaters" però també "l'equilibri" entre els dos. Ara la mesura haurà de passar pel Congrés dels Diputats i tot apunta que formacions determinants com Podem, ERC i PDeCAT hi donaran suport.Aquest dimarts la portaveu del PP al Congrés, Dolors Montserrat, va advertir que la seva formació podria anar als tribunals per denunciar un ús “esbiaixat” dels decrets per part del govern espanyol. Segons els populars, l’executiu espanyol utilitza aquesta eina com a “propaganda” abans de les eleccions generals del pròxim 28 d’abril.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.