directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 07:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 7 de març de 2019 12:37 h

El secretari general d'UGT, sobre el 8-M: "O demà donem una bufetada a la ultradreta i l'aturem o la cosa no serà fàcil"

Camil Ros crida a no votar Vox a les eleccions espanyoles per "masclista, racista i feixista"

ACN Barcelona.-El secretari general d'UGT, Josep Maria Álvarez, ha fet una crida a participar a les mobilitzacions convocades per al 8-M i ha advertit que "cal frenar" la ultradreta. "O demà donem una bufetada a la dreta i la ultradreta i l'aturem o la cosa no serà fàcil", ha avisat. En una atenció als mitjans abans d'una assemblea per preparar el 8-M, el secretari general del sindicat a Catalunya, Camil Ros, ha apuntat que caldrà "buidar les empreses al matí i omplir els carrers a la tarda". D'altra banda, Ros també ha cridat a no votar Vox a les eleccions espanyoles perquè és un partit "masclista, racista, i feixista". De fet, el representant sindical a Catalunya ha afegit que en un "tripartit feixista de PP, Cs i Vox el retrocés social i democràtic pot ser inimaginable".

En el marc d'una assemblea de delegats sindicals, un dia abans de la vaga general convocada per al 8-M i en què UGT convoca 2 hores d'aturada amb cobertura per 24 hores, com han explicat, Ros ha assegurat que "cal mobilitzar-se" perquè un any després de la vaga general "massiva" se segueix "igual". Així, Ros ha considerat que "seguir igual vol dir anar enrere" i ha exigit que hi hagi "canvis legislatius importants" per avançar.En aquest sentit, ha demanat un canvi "real" a la Llei d'igualtat que "obligui" els centres de treball a complir les polítiques d'igualtat per poder tenir activitat econòmica, i ho ha comparat a les llistes electorals dels partits polítics que regulen la paritat entre els candidats. "En el cas dels partits tothom ho ha de complir, fins i tot els masclistes de Vox", ha recriminat Ros.D'altra banda, també ha reclamat un canvi legislatiu i judicial perquè, segons ha afirmat, "no es pot tolerar que la Manada sigui al carrer i la Dolors a la presó", en referència a Dolors Bassa, que va ser secretària general del sindicat a les comarques gironines.En aquest context, Álvarez ha aprofitat per retreure als partits independentistes posicionar-se "amb la dreta més rància" al Congrés, en referència al 'no' als pressupostos que ha suposat l'avançament d'eleccions. "Els treballadors catalans no entenen que es digui que amb la república tot serà flors i violes i que a Espanya s'estigui amb la dreta més rància", ha lamentat Álvarez. Així, ha afegit que una de les millores previstes abans de l'avançament electoral era el desmantellament de la reforma laboral i ha recordat que qui en pateix "més conseqüències" són les dones.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.