directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 05:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 7 de març de 2019 13:28 h

Trapote reconeix que no van entrar a registrar la CUP perquè esperaven una ordre judicial que se'ls va "denegar"

L'excap del CNP diu que van "assegurar" l'edific durant hores emparats per una instrucció de la fiscalia que els demanava comissar material de l'1-O

ACN Madrid.-L'excap del Cos Nacional de Policia a Catalunya, Sebastián Trapote, ha reconegut que no van arribar a entrar a registrar la seu del CUP el dia 20 de setembre del 2017 perquè esperaven una ordre judicial que se'ls va "denegar". A preguntes del lletrat Àlex Solà (de l'equip de Cuixart), Trapote ha defensat que actuaven emparats per una instrucció de la fiscalia que els ordenava comissar material "de propaganda" del referèndum. Trapote diu estaven vigilant l'edifici perquè tenien "sospites fundades" que hi havia "nombrós material" i que així ho van comprovar quan van interceptar una furgoneta amb material procedent de la seu. Després, van "assegurar" l'edifici durant hores i van demanar ordre judicial per entrar. "Vam estar hores esperant però se'ns denega", ha reconegut Ha defensat, però, que en tot moment hi va haver "llibertat de moviments" a la seu.

L'excap de la policia espanyola a Catalunya ha explicat que l'operació a la CUP es va iniciar quan, a través d'una brigada de vigilància, van veure que treien material de la seu i el carregaven en un vehicle. Un cop intervingut, comproven que es tracta de "publicitat i propaganda" del referèndum, tot i que no ha sabut aclarir si era material del partit o institucional de la Generalitat. Un cop comissat el material, i tenint "sospites fundades" que hi podria haver més material dins de la seu del partit, van posar el cas en coneixement de la fiscalia i van sol·licitar una ordre judicial per registrar l'interior de l'edifici. Trapote ha explicat que actuaven emparats per la instrucció número 2 de la Fiscalia Superior de Catalunya que els demanava intervenir i comissar material de l'1-O. Ha relatat que, mentre esperaven l'ordre judicial per entrar, van optar per "assegurar" l'entorn de l'edifici per evitar que ningú pogués treure més material. "Però vull fer constar que en tot moment hi va haver llibertat de moviment amb gent que entrava i sortia", ha destacat. Com que l'ordre no arribava, van decidir marxar hores més tard. "La resposta es prorroga durant diverses hores i va ser denegada l'entrada i registre i a les set o les vuit de la tarda s'aixeca el servei", ha detallat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.