directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Dijous, 7 de març de 2019 13:46 h

Mataró condemna la suposada violació a una menor i crida a combatre el masclisme com a "arrel" de la violència sexual

Els fets van passar el cap de setmana i els Mossos mantenen oberta la investigació per intentar detenir l'agressor en les pròximes hores

ACN Mataró.-L'Ajuntament de Mataró ha fet pública una declaració institucional per "rebutjar i condemnar" la suposada violació que va patir una menor de la ciutat el cap de setmana passat. Les agressions sexuals, recorda el text, són una "violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones". La declaració, que té el suport de tots els partits polítics que s'han reunit de manera extraordinària aquest dijous en Junta de Portaveus, crida a combatre el masclisme com a "arrel" de la violència sexual. D'altra banda, els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació al voltant d'aquest cas i esperen poder detenir l'agressor en les pròximes hores.

"Ja siguin denunciades o silenciades, condemnades per la seva brutalitat o socialment tolerades, les agressions, l'abús i l'assetjament, són fruit del desig d'exercir el poder, la dominació i el control sobre una dona", denuncia el consistori a les portes de la vaga feminista del 8-M i després de la suposada violació patida per una jove de la ciutat."Cal posar sobre la taula la realitat de la violència sexual amb què convivim. És imprescindible alçar la veu d'alarma, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista", segueix el comunicat al que han donat suport tots els partits.L'Ajuntament s'ha posat també a disposició de la dona agredida, així com dels serveis implicats en la gestió d'aquest cas, i insisteix en la voluntat de treballar amb altres administracions i el teixit associatiu per "erradicar aquesta xacra".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.