directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 08:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dijous, 7 de març de 2019 17:01 h

El 60% de les persones ateses per la Creu Roja en programes socials i d'ocupació són dones

El 26% de les que han participat en programes de formació i recerca de l'entitat s'han reincorporat al mercat laboral

ACN Barcelona.-El 2018 la Creu Roja ha donat suport a més de 48.716 dones en projectes d'intervenció social adreçats a col·lectius vulnerables, així com en programes de formació i recerca de feina, el 60% del total de les persones ateses per l'entitat en aquests àmbits. La institució humanitària ha fet públiques aquestes dades coincidint amb la commemoració el 8 de març del Dia Internacional de la Dona. Amb motiu d'aquesta jornada, Creu Roja Joventut també ha llançat la campanya 'Dones amb poder, dones apoderades' per sensibilitzar joves i adolescents sobre la importància de fomentar la participació i el lideratge de les dones en els diversos àmbits i superar la desigualtat de gènere.

El 2018 s'han atès 19.433 dones (61% del total) a través dels programes de lluita contra la pobresa destinats a cobrir necessitats bàsiques d'alimentació, higiene, material escolar o subministraments d'aigua, llum i gas. Segons un estudi del juny del 2018, una de cada quatre persones ateses en aquests programes són dones soles amb infants a càrrec. Per l'entitat, aquestes dades posen en relleu que hi ha una relació directa entre el procés d'empobriment i el de gènere, tal com destaca l'informe 'Monoparentalitat femenina i pobresa' (2018) de la Taula del Tercer Sector. En el cas dels programes de gent gran i en els de persones cuidadores és on hi ha la proporció més alta de dones. La desigualtat de gènere existent a nivell social també es reflecteix en els projectes d'ocupació que porta a terme l'entitat, dels quals les dones són també les principals demandants. Durant el 2018, 3.698 dones (el 59% del total) han participat en programes de la Creu Roja destinats a promoure la formació i les oportunitats de trobar de feina, i un 26% han aconseguit reincorporar-se al mercat laboral. Durant el mateix període 19.327 dones de col·lectius amb especial risc sanitari han estat ateses en diferents programes d'assistència i prevenció en salut.Projectes específicsLa Creu Roja porta a terme programes adreçats a dones que han patit violències de gènere. De les 4.103 dones ateses en aquest àmbit, la majoria (3.577) correspon al servei Atenpro de teleassistència mòbil per a víctimes de violència i la resta als projectes d'apoderament i lideratge. Des de l'entitat també es desenvolupen accions específiques per a treballadores sexuals com el projecte d'atenció integral a dones que exerceixen aquesta activitat en espais tancats de Barcelona (3.824 usuàries) i la Unitat Mòbil de Salut que atén aquest col·lectiu als carrers de Tarragona i Barcelona i els ofereix assessorament en la prevenció de malalties de transmissió sexual, acompanyament ginecològic, reducció de riscos davant consums i eines de negociació i prevenció de conductes violentes davant els clients.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.