directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 20:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dijous, 7 de març de 2019 17:52 h

Barcelona vol reduir sis punts l'ús del cotxe i incrementar en quatre el del transport públic en cinc anys

Colau diu que la unió dels tramvies per la Diagonal serà un dels "deures immediats del pròxim mandat"

ACN Barcelona.-El Nou Pla de Mobilitat Urbana 2019-2024 de Barcelona es marca com a objectiu reduir en sis punts l'ús del cotxe fins situar la xifra en el 20%. El pla també preveu incrementar en prop de quatre punts l'ús del transport públic, que passaria del 39,5% al 43,3%, i augmentar la mobilitat a peu del 32,3% al 33,3%. Pel que fa a la bicicleta, planteja incrementar del 2,1% al 3,5% el seu ús. Això és el que ha explicat durant la sessió plenària del Pacte per la Mobilitat la regidora de Mobilitat de l'Ajuntament, Mercedes Vidal, que ha apuntat que l'objectiu del pla és aconseguir en els pròxims cinc anys una mobilitat segura, saludable, sostenible, equitativa i intel·ligent. Durant la seva intervenció, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha apuntat a la unió dels tramvies per la Diagonal com un dels "deures immediats del pròxim mandat".

En la primera intervenció de la sessió plenària, que ha reunit uns 100 representants d'organitzacions i entitats relacionades amb la mobilitat, Colau també ha assenyalat que han quedat "temes pendents" pel que fa a la mobilitat a l'àrea metropolitana i ha subratllat la sostenibilitat com un dels principals reptes. L'alcaldessa ha dit que "parlar de mobilitat és parlar de salut", però també de polítiques socials com tenir una "tarifació més justa". "Entenem la mobilitat com un dret", ha remarcat. Vidal assenyala que s'ha complert la major part del full de rutaLa regidora de Mobilitat ha assegurat que el govern municipal ha tingut un alt compliment del seu full de ruta en mobilitat, entre el 70% i el 90% depenent dels diferents àmbits. Vidal ha justificat la necessitat d'assolir els objectius fixats perquè la lluita contra la contaminació "continua sent un tema pendent" que "fa necessari canviar la manera" en què es mouen els ciutadans. Vidal ha apuntat que durant el mandat s'han incrementat els quilòmetres de carril bici un 75% i els desplaçaments un 50%, fins arribar als 205.000 diaris. Pel que fa a l'autobús, es van assolir els 203 milions l'any 2018, mentre que al metro s'ha aconseguit el "record absolut" de 400 milions de passatgers anuals. Entre les qüestions que han quedat pendents, la regidora de Mobilitat ha apuntat al tramvia i la llicència per regular els cotxes compartits. "La idea és acabar l'any amb la regulació del vehicle compartit", ha dit Vidal.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.