directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Selva doble fletxa Divendres, 8 de març de 2019 14:28 h

Blanes surt al carrer per revindicar “més de 1.000 raons” per fer la vaga feminista

Aquest cap de setmana s’instal·larà un punt lila d’informació al passeig de Mar

ACN Blanes.-La ciutat de Blanes (Selva) s’ha sumat a la convocatòria de la vaga feminista d’aquest divendres 8 de març. A les 12 del migdia s’ha organitzat una concentració davant de l’Ajuntament i diverses dones han llegit un manifest per explicar les “més de 1.000 raons” per participar en la vaga general convocada per aquest divendres. En aquest sentit, el manifest ha lamentat que la vida de les dones segueixi “marcada per les desigualtats, la violència masclista, la precarietat i la bretxa salarial”. La commemoració del 8-M en aquesta població selvatana seguirà durant el cap de setmana, perquè la Plataforma de Dones de Blanes instal·larà un punt lila informatiu al passeig de Mar, a l’alçada del carrer Ample.

Un conjunt de persones s’ha concentrat aquest divendres 8 de març a les 12 del migdia davant de l’Ajuntament de Blanes (Selva) per defensar la figura de la dona i reclamar la igualtat de gènere en diferents àmbits. L’acte l’ha organitzat l’Associació Cultural Joan Comorera i un grup de dones han llegit un manifest centrat en recordar les “més de 1.000 raons” per fer vaga aquest 8-M.Per una banda, el manifest ha apuntat part de les desigualtats que segueixen patint les dones, com ara la violència masclista, la precarietat, la bretxa salarial o la pobresa social. El manifest també ha fet referència al ressò de la lluita de les dones arreu del món. Tot i així, el col·lectiu ha lamentat que “el moviment de les dones en la lluita per conquerir els seus drets està generant un allau de reaccions patriarcals”. En aquesta línia, han apuntat que tan la dreta com l’extremadreta “han posat a les dones a la seva diana” i per això presenten polítiques contràries a la igualtat de gènere.Més enllà de la concentració, l’Associació de Dones Artesanes de Blanes també ha organitzar un acte en què les dones han penjat mandales fetes de roba als arbres del passeig de Dintre.Un punt lila al passeig de MarLa commemoració del 8-M a Blanes seguirà durant tot el cap de setmana de la mà de la Plataforma de Dones amb la instal·lació d’un punt lila al passeig de Mar, a l’alçada del carrer Ample. Aquesta carpa hi serà dissabte i diumenge entre les onze del matí i la una del migdia.La idea és repetir el que ja es va fer durant els concerts de l’Ensorra’t que es van fer a la platja, durant els dies de la Festa Major. El punt serveix com un lloc en què es dona informació de la igualtat de gènere i s’intenta conscienciar a la gent de la importància a l’hora de respectar la figura de la dona.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.