directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Divendres, 8 de març de 2019 20:30 h

200.000 persones omplen el centre de Barcelona per reivindicar la igualtat entre dones i homes

Una marea lila recorre la Gran Via enmig de proclames de millores laborals, sobre immigració o contra el masclisme

ACN Barcelona.-200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han omplert aquest divendres al vespre el centre de Barcelona per reivindicar la igualtat entres homes i dones en tots els àmbits de la societat, en el marc del Dia Internacional de la Dona i de la vaga general convocada per a aquest 8 de març. La manifestació ha estat encapçalada per un bloc format només per dones provinents de diverses entitats que ha avançat pel mig de la Gran Via des de plaça Espanya i fins a plaça Catalunya. Als laterals d'aquesta artèria central barcelonina, milers de persones s'han aglomerat al pas de la manifestació. El color lila ha predominat en un esdeveniment que també ha congregat moltes nenes i homes, per bé que la participació majoritària ha estat de dones.

(S'ha afegit la xifra de persones assistents a la manifestació facilitada per la Guàrdia Urbana)Enmig de la manifestació, multitud de cartells amb reivindicacions de caire laboral o social, criticant la discriminació per raó de sexe o denunciant les agressions sexuals i les morts per violència de gènere que pateixen les dones.S'han pogut veure persones onejant banderes comunistes o espanyoles republicanes, pancartes de sindicats d'estudiants, col·lectius d'immigrants, reivindicacions del col·lectiu de prostitutes, banderoles de sindicats o pancartes contra el capitalisme. També n'hi havia que reclamaven llibertat sexual o de record de les víctimes del masclisme i la violència de gènere. A més hi havia cartells que al·ludien al feminisme i a l'habitatge, i al davant de tot, la pancarta principal en què es llegia 'Ens aturem per canviar-ho tot'.Tot plegat enmig de càntics i reivindicacions de viva veu, amb crides com ara 'Sense les dones no hi ha revolució'. Està previst que el recorregut de la manifestació acabi a plaça Catalunya, on es llegiran manifests de caire feminista.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.