directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dissabte, 9 de març de 2019 23:16 h

Borràs: "Estem compromesos amb la lluita pacífica per un món on la justícia poètica no es trobi només als llibres"

La consellera de Cultura defensa els drets fonamentals en una trobada literària amb editors internacionals

ACN Barcelona.-La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha fet aquest dissabte una defensa dels drets humans, civils i polítics dels ciutadans en una trobada literària en la qual han participat l'escriptor Paulo Coelho i editors i directius de les principals editorials internacionals. "Estem compromesos amb la lluita pacífica per un món on els finals feliços i la justícia poètica no es trobin només als llibres", ha expressat Borràs en l'acte, que ha tingut lloc al Palau de Pedralbes, amb motiu del 25è aniversari de Sant Jordi Asociados Agencia Literaria.

La consellera de Cultura ha posat en relleu el paper de Coelho com a United Nations Messenger of Peace i ha descrit Catalunya com "un país que estima els llibres i la cultura" i que és "radicalment pacífic". A part, Borràs ha alertat del "retrocés de drets fonamentals arreu del món" i de la "reaparició de discursos que fan recular en el temps".En aquest sentit, i fent referència a l'actual situació política catalana, la consellera ha assegurat que Catalunya "estima la democràcia i la llibertat" i que entén la seva pugna per aquestes "com una lluita pacífica pels drets humans".D'altra banda, Borràs ha subratllat que "l'expressió literària en llengua catalana i la producció editorial, tant en català com en castellà, sobresurt amb una força extraordinària" a Catalunya. Així mateix, ha considerat Barcelona com la "capital indiscutible de l'edició europea", tot argumentant que "concentra el 51% de la producció editorial de tot l'Estat espanyol".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.