directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 12 de maig de 2024 09:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 10 de març de 2019 14:52 h

Rivera es compromet a frenar els separatistes i diu que "no hi haurà ni premis, ni mediadors, ni indults" per ells

Arrimadas adverteix que el nacionalisme es contagia a altres CCAA i que cal un govern "que sàpiga com funcionen"

ACN Barcelona.-El líder de Cs, Albert Rivera, s'ha compromès a "frenar els separatistes" si arriba a presidir el govern espanyol i ha assegurat que "no hi haurà ni premis, ni mediadors, ni indults" per ells. En un acte de presentació de Rivera com a candidat a la Moncloa a Madrid, el líder de Cs ha assegurat que en aquesta campanya treballarà "per unir el país", raó per la qual ha explicat que va entrar a la política. "No em veureu dividir els espanyols per territoris, ni per sexes, ni entre rojos i blaus", ha afirmat. Per la seva banda, la candidata per Cs a Barcelona el 28-A Inés Arrimadas ha advertit que el nacionalisme es contagia a altres comunitats autònomes i ha considerat que per aquesta raó cal un govern de Cs "que sàpiga com funcionen" per parar-los els peus.

Segons Arrimadas, el nacionalisme s'està estenent a altres punts de l'Estat com al País Valencià, les Illes Balears o Navarra, on assegura que s'hi viu una situació com la que es vivia a Catalunya fa 10 o 12 anys. Davant d'això, ha afirmat que "cal fer fora de la Moncloa a vots a Pedro Sánchez" perquè, segons ella, "no sap diferenciar Catalunya del nacionalisme". "A mi aquest senyor no m'ha trucat ni una vegada en nou mesos i ha voltat pel món dient que negociava amb Catalunya", ha criticat. "No estava negociant amb Catalunya, estava negociant amb Torra i amb el separatisme", ha reblat. "Sánchez és un perill públic perquè és una persona capaç de fer i dir qualsevol cosa per mantenir-se a la Moncloa", ha conclòs.La portaveu de Cs ha apostat per passar pàgina del "bipartidisme caduc del PP i el PSOE, a qui ha acusat de la situació que viu Catalunya". Segons ella, els catalans s'han sentit "abandonats i venuts" pels governs d'Espanya i ha recordat que el 2017 el govern de Mariano Rajoy va proposar fer un "simulacre de referèndum" a Carles Puigdemont sense pensar en les "famílies trencades" ni en les empreses que han marxat de Catalunya.Per la seva banda, Rivera s'ha compromès a "posar Espanya en marxa" si aconsegueix guanyar les eleccions del 28 d'abril. "Una espanya que recuperi els anys perduts pel bipartidisme" i que "miri al futur i no al passat", ha afegit. El líder de Cs ha dit que no està disposat a perdre deu anys més. "Aquesta ha estat una dècada terrible, una dècada perduda entra Zapatero i les reformes que no va fer Rajoy", ha reblat. Davant d'això s'ha compromès a tres coses: "frenar en sec als separatistes", "formar un govern amb els millors" i impulsar "les grans reformes que necessita el país" a través d'un "gran diàleg nacional" sobre els grans assumptes d'estat que "estan paralitzats en un calaix" en el qual hi hagi representats tots els sectors.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.