directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Diumenge, 10 de març de 2019 21:49 h

La CUP decideix no presentar-se a les eleccions espanyoles del 28-A per centrar-se en les municipals

Els anticapitalistes consideren que no es donen les condicions necessàries per fer una candidatura "autènticament rupturista i transformadora"

ACN Barcelona.-La CUP ha decidit aquest diumenge, en Consell Polític extraordinari, que no concorrerà a les eleccions generals del 28 d'abril i que se centrarà en les municipals del 26 de maig. La militància ha considerat, amb 20 vots a favor, 37 en contra i 4 abstencions, que no es donen les condicions necessàries per constituir una candidatura "autènticament rupturista i transformadora" a l'estat espanyol. Amb tot, la formació ha refermat que seguirà abordant l'estratègia municipalista com a "principal eina" de transformació social i ha subratllat l'esforç "cabdal" que ha fet la militància en aquest període de mobilitzacions.

En aquest Consell Polític, on hi havia representades totes les assemblees territorials del partit, la militància havia d'escollir entre presentar-se als comicis o bé no fer-ho i plantejar "accions alternatives" també de cara a les eleccions. Aquesta última ha estat la que s'ha acabat imposant en el gruix de les territorials, i no serà fins al proper Consell Polític, el 23 de març, que es concretarà quina serà l'aposta alternativa dels anticapitalistes.En aquest sentit, la membre del Secretariat Nacional i exdiputada Mireia Boya ha explicat que aquesta decisió els permetrà debatre "amb més calma i sense uns tempos imposats per l'estat espanyol", encara que no ha volgut entrar en detalls de quines opcions hi ha sobre la taula. Sí que ha apuntat que veuen possibles "iniciatives" al voltant de l'internacionalisme, i ha assegurat que comparteixen la necessitat de "respondre al feixisme".D'altra banda, Boya ha evitat pronunciar-se sobre la possibilitat que cap organització que formi part de la CUP pugui presentar una candidatura als comicis i ha recordat que el debat d'aquest diumenge se centrava "només en l'acció de la CUP". "El que puguin fer altres organitzacions no era matèria de debat", ha conclòs.En aquest context, l'exdiputada ha assenyalat que falten "només dos mesos" per les eleccions municipals, i que aquesta serà la seva acció prioritària. Així, ha recordat que són "una candidatura municipalista" i que aposten per "la ruptura des de baix". A més, ha afirmat que també es centraran en aquests comicis per trencar "algunes dinàmiques establertes" als ajuntaments que, segons ha subratllat, no vénen "només del bloc del 155 sinó també d'ERC i el PDeCAT".Suport a la mobilització a Madrid del 16-MA part, la CUP ha recordat que el 16 de març hi ha una manifestació a Madrid a favor del dret a l'autodeterminació, en contra de la retallada de drets fonamentals i per la llibertat dels polítics empresonats, que han assegurat que "ha d'evidenciar que Catalunya no està aturada". A més, Boya també ha subratllat que aquesta mobilització s'ha treballat conjuntament amb "altres forces d'esquerres i rupturistes" i ha fet una crida a participar-hi.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.