directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 12:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 07:58 h

Villarejo va cobrar fons reservats d'Interior per l'Operació Catalunya

L'excomissari ho reconeix en una conversa amb una persona de la seva confiança que ell mateix va gravar

ACN Barcelona.-L'excomissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo va cobrar grans quantitats de diners de fons reservats del Ministeri d'Interior per obtenir informació sensible sobre dirigents independentistes. Així ho revela una conversa que va mantenir amb una persona de la seva confiança i que ell mateix va gravar al febrer del 2017 poc abans de ser detingut, segons revela 'La Vanguardia'. Aquesta conversa ha estat analitzada per la unitat d'assumptes interns de la policia que investiga el cas Tàndem sobre l'organització criminal liderada per Villarejo, que es troba en presó preventiva. Villarejo assenyala que el llavors cap d'assumptes interns, Marcelino Martín Blas, era qui tenia els fons reservats.

En la conversa Villarejo explica com rebia els diners. "Marcelino m'ha pagat molta pasta perquè ell era el que manejava la pasta de Catalunya, de l'altre, del tal. Jo que tinc? Doncs fins i tot fotocopiats els bitllets, clar, ens han fotut!, exclama. Més endavant també explica que li deuen uns 50 o 60.000 euros. Segons l'excomissari, Martín Blas donava els diners sense justificar les despeses i detalla que a ell li donaven bitllets de 500 i 100 euros. Villarejo va entrar a l'anomenada 'policia patriòtica' el 2012 quan Mariano Rajoy acabava d'arribar al govern espanyol. Eugenio Pino era l'home fort a la policia espanyola.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.