directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 06:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 09:00 h

Instrucció 7 cita pel 22 de març tres comandaments del CNP investigats per les càrregues a l'escola Estel l'1-O

L'Audiència de Barcelona va obligar el jutjat a reobrir la causa tot i no haver-hi imatges perquè podrien haver actuat amb "abús de poder i desproporció"

ACN Barcelona.-El jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona ha citat a declarar com a investigats tres comandaments de la Policia Nacional el proper 22 de març per les càrregues policials a l'escola Estel del Guinardó l'1-O, on van resultar ferits 18 votants. Es tracta de tots els comandaments que van actuar en aquest centre, on la policia va fer una ràpida incursió que va dificultar que els votants poguessin prendre imatges, cosa que ha obstaculitzat la investigació. Amb aquests comandaments, un inspector cap de nucli i dos subinspectors, tots de l'equip Orca, ja són 37 els policies espanyols investigats per l'actuació d'aquell dia a la capital catalana. Els tres comandaments podran declarar per videoconferència.

Fa uns dies l'Audiència de Barcelona va decidir reobrir la causa, després del recurs de l'Ajuntament de Barcelona, acusació popular, contra l'arxivament que havia fet anteriorment Instrucció 7. La resolució de l'Audiència apunta que és "de comú coneixement que en alguns centres els agents de l'autoritat van procedir a requisar urnes i paperetes sense cap incident, però que en altres, en canvi, es va utilitzar una desmesurada violència". També sosté que el fet que no hi hagi imatges de les càrregues no vol dir que s'hagi d'arxivar la investigació. "La inexistència de material gràfic no pot impedir una completa investigació per dilucidar si l'actuació policial es va limitar a complir estrictament allò ordenat pel TSJC utilitzant la mínima força indispensable o bé si va haver una utilització desproporcionada de la força", argumenta.Així mateix, l'Audiència també remarca que caldrà investigar quines consignes concretes van donar als agents els responsables de l'operatiu, per veure si es poden imputar a aquests comandaments les lesions ocasionades a diversos votants. Els policies, continua, tenien ordres d'impedir la votació, però això no els dona una "patent de cors per a qualsevol acció de violència quan és innecessària, desproporcionada o amb un clar abús de poder".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.