directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 11:16 h

La Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat es personarà en l'atac d'un centre de MENA a Castelldefels

L'entitat demana una reunió urgent amb la Generalitat i critica la "nul·la implicació realista de les administracions"

ACN Barcelona.-La Xarxa Espanyola d'Immigració i Ajuda al Refugiat es personarà en l'atac d'un centre de MENA a Castelldefels. Serà acusació popular per garantir que durant el judici es "depurin les responsabilitats a tots els nivells", ha dit. L'entitat ha demanat una reunió urgent amb la Generalitat i ha criticat la "nul·la implicació realista de les administracions" en la gestió dels menors. També ha mostrat la seva preocupació per "l'escalada de violència i els greus incidents" que s'estan produint a Catalunya, amb dos episodis els darrers dies a Castelldefels i Canet de Mar. Constata que les institucions han incrementat el nombre de places "sense generar solucions eficaces" que permetin la convivència.

En un comunicat, l'entitat ha avisat que l'augment dels delictes d'odi per component racial i l'alta concentració de menors en una mateixa ubicació són "incompatibles" amb qualsevol projecte d'integració. Per això insta les institucions públiques a reduir la ràtio i a repartir aquells que tinguin necessitats especials entre diferents unitats. També demana que hi hagi projectes de sortida, per evitar que quan compleixin 18 anys acabin fora del sistema. També denuncia la manca de recursos, d'aules d'enllaç i d'espais per fer viable l'acollida progressiva i la integració familiar i social dels menors. La xarxa es vol reunir amb la Generalitat per abordar, juntament amb la resta d'institucions, nous models d'integració que acabin amb el model actual, "que no aporta solucions i no respon a les vertaderes necessitats dels menors".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.