directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Barcelonès doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 15:10 h

El Teatre Lliure explora la història de la repressió feixista a Mallorca a 'Mar de fons'

El muntatge dirigit per Pere Fullana es podrà veure des d'aquest dimecres fins al 24 de març

ACN Barcelona.-'Mar de fons', la nova aposta de la companyia mallorquina Iguana Teatre, portarà a l'escenari del Teatre Lliure la història de la repressió feixista a Mallorca a partir dels testimonis del desembarcament republicà. L'obra, dirigida per Pere Fullana, es podrà veure a partir d’aquest dimecres fins al 24 de març al Teatre Lliure de Gràcia. El seu director ha explicat aquest dilluns que Mallorca encara arrossega un "rastre de por, repressió i silenci" de la Guerra Civil i el franquisme i que, al ser una illa i que era difícil fugir-ne, la gent va haver d'actuar com si no hagués passat res. Amb aquesta obra, la companyia intenta fer una "reflexió artística i teatral" a partir de documents i personatges reals que van descobrir durant la investigació per tirar endavant l'espectacle.

A l’obra hi actuen sis actors que donen vida a 57 personatges que aniran transportant a l’espectador des del desembarcament de tropes republicanes durant la Guerra Civil fins la mort de Franco. Amb diferents salts temporals, l'obra intenta relacionar els fets del passat i com aquests van afectar el futur de molta gent. Fullana ha subratllat que 'Mar de fons' no és "un espectacle de quota mallorquina", sinó que és un espectacle que es pot extrapolar a tot el món. També ha afegit que un dels temes principals que es tracten és la relació entre les illes i Catalunya. Per altra banda, la companyia ha lamentat que molta de la gent que va viure aquesta etapa s’està morint sense poder explicar les seves històries. És per això, que volien poder "donar veu a gent que fins ara no havia pogut explicar les seves històries". Fullana ha explicat que aquestes "ànimes perdudes" tenen la possibilitat de renéixer gràcies al teatre.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.