directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 19:34 h

La 2a edició del Brain Film Fest programa 22 curts a competició i amplia les seves activitats i projeccions

El certamen arrenca aquest dijous i acull la novena edició del Premi Solé Tura

ACN Barcelona.-El Brain Film Fest arrenca aquest dijous amb una edició en la qual acull la novena entrega del Premi Solé Tura, amplia la programació i inclou la projecció de set audiovisuals fora de concurs i 22 curtmetratges a competició, dos espectacles teatrals i un de màgia, xerrades i debats, l'activitat especial 'The moment' i la gala d'entrega del IX Premi Solé Tura. El certamen està dedicat a mostrar i impulsar la creació i difusió de peces audiovisuals sobre tots els aspectes del cervell. El Brain Film Fest se celebrarà fins al 17 de març al CCCB, i amplia la seva programació amb una jornada a Madrid el 19 de març a la seu de Fundación Telefónica.

El Brain Film Fest 2019 projectarà 22 curtmetratges a competició de 6 països, seleccionats entre unes 260 propostes rebudes. Les peces han estat seleccionades per un comitè de selecció i seran avaluades pel Jurat pel Premi Solé Tura, format, en aquesta edició, per Claudia Aineto, José Coronado, Karine Fauria, Sílvia Quer, i Olga Subirós. La programació audiovisual del Brain Film Fest 2019 arrencarà el divendres amb 'Life, Animated' un film de Ron Suskind, periodista de 'The Wall Street Journal' i guanyador d'un premi Pulitzer. A més, es projectaran sis documentals fora de concurs, 'At the Philosopher’s School' de Fernand Melgar; 'Mais ca vida' de Rubén Riós, i 'Peces de agua dulce (en agua salada)' de Marc Serena i Biel Mauri. Dintre de les sessions temàtiques es podrà veure també 'La Música és la vida' de Santiago Torres produït per TV3, 'More Human than Human' de Tommy Pallotta i Femke Wolging, i 'Smartphones: the Dark Side' de Matthew Hill produït per la BBC.Durant aquests quatre dies el CCCB es convertirà en un espai dedicat al cervell en totes les seves condicions, tant pel que fa les malalties que l'afecten com a la seva funció essencial com a acumulador de coneixement, memòria i identitat. "La programació d'activitats del Brain Film Fest 2019, se centra en quatre àrees temàtiques que reforcen el contingut cinematogràfic del festival: Amb veu pròpia, Les edats de la ment, Tecnologia i cervell i La ment en la cultura", ha explicat Cristina Maragall, directora executiva del BBF. Aquesta edició del Brain Film Fest acollirà la IX Gala del Premi Solé Tura on s'entregarà el guardó a les tres pel·lícules premiades i comptarà amb la participació de destacats membres de la cultura, la sanitat i els mitjans audiovisuals. Una de les activitats destacades d'aquest any serà 'The moment', dirigida per Richard Ramchurn. Una acció que es porta a terme en una caravana situada a la plaça Joan Corominas en la qual hi caben sis persones. Es tracta d’una pel·lícula controlada per la ment. Aquest curtmetratge de 22 minuts es projecta per a un grup de sis persones. Les ones mentals d'una d'aquestes persones poden canviar el contingut cada sis segons, al llarg de la pel·lícula, la qual cosa significa que hi ha 18 mil milions de versions possibles.Les activitats paral·leles d’enguany seran la projecció de la pel·lícula 'El libro de la Selva', un gran clàssic de Walt Disney, dins del Programa Alzheimer del CCCB i l’obra teatral de Nick Payne 'Incògnit' al Teatre Lliure. El Brain Film Fest està impulsat per la Fundació Pasqual Maragall i, juntament amb el Premi Solé Tura, està coorganitzat amb la Fundació Uszheimer i la productora Minimal Films, i s'emmarca dins la Brain Awareness Week, la campanya mundial per augmentar la consciència pública sobre el progrés i els beneficis de la investigació del cervell, que tindrà lloc aquella mateixa setmana.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.