directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Maresme doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 20:08 h

Canet de Mar posa en marxa una xarxa de mentors per afavorir la integració de MENAS al municipi

L'Ajuntament demana aparcar els conflictes i facilitar que els joves es puguin "llaurar un futur en qualitat"

ACN Canet de Mar.-Canet de Mar compta amb una nova xarxa de mentors voluntaris, que impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que treballaran per afavorir la integració al municipi dels menors estrangers no acompanyats (MENAS). La mesura, ja prevista des de l'arribada del col·lectiu al municipi, pren ara major rellevància pels darrers incidents provocats per una part de la població que rebutja la presència de MENAS. A través de la mentoria, per contra, es vol promoure una "relació de suport i acompanyament" entre veïns de Canet i els joves migrants que els permeti "conèixer i vincular-se amb la societat d'acollida". "Hem de possibilitar que tots els que vulguin integrar-se i llaurar-se un futur al nostre país puguin fer-ho en qualitat", ha explicat a l'ACN l'alcaldessa, Blanca Arbell.

El projecte s'ha donat a conèixer aquest dilluns a les entitats canetenques per captar voluntaris, tot i que l'Ajuntament ja comptabilitzava més d'una vintena de persones interessades prèviament. El pla consisteix en la creació de parelles de mentoria -assimilables a les parelles lingüístiques - en les que un adult ajuda a un menor en el seu procés d'integració.L'objectiu és que les trobades entre totes dues parts puguin servi perquè el mentor doni suport emocional al jove i l'acompanyi en el coneixement i participació de la societat d'acollida. Per beneficiar-se d'aquest projecte, a més, els joves hauran de demostrar un "comportament correcte" i "interès i voluntat" de compromís amb la mentoria."Es tracta que s'habituïn de forma espontània al dia a dia de Canet i coneguin les nostres normes i formin part de totes les activitats. Volem que corrin lliurament pel poble i que sigui quelcom normalitzat", relata la regidora de Participació Ciutadana de Canet de Mar i responsable del projecte de mentoria, Raquel Serra. El perfil dels voluntaris que ara es busca és el d'una persona major de 25 anys, amb competències personals que incloguin valors com el compromís, la responsabilitat, la constància, la tolerància a la frustració o la resiliència. A més, han de ser persones que en la seva vida quotidiana tenen contacte amb el teixit social i cultural.Tensió al pobleEn les darrers setmanes, la presència dels MENAS a Canet de Mar ha provocat alguns moments de tensió per part d'un grup de veïns que no toleren la presència dels menors estrangers al poble. N'hi ha una cinquantena allotjats en una casa de colònies del poble i tenen, majoritàriament entre 16 i 17 anys. El gruix són nois i provinents del Marroc.Fa uns dies, els van escridassar i insultar al centre del poble i fins i tot un home va intentar agredir-los amb un ganivet al centre d'acollida on resideixen. Des de l'Ajuntament de Canet de Mar han condemnat enèrgicament aquestes actituds i demanen als veïns que no criminalitzin els MENAS.Segons l'alcaldessa, Blanca Arbell, hi ha un corrent "poc democràtic" al municipi que culpabilitza els menors estrangers de tots els delictes que es cometen, malgrat les dades policials demostren el contrari. L'alcaldessa celebra la participació ciutadana per poder "donar la volta" a aquest corrent negatiu que és "una minoria".



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.