directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Gironès doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 21:50 h

El fins ara regidor d'ERC a Girona Martí Terés s'incorpora a la candidatura de JxCat que encapçala Marta Madrenas

A través d'un vídeo a les xarxes anuncia que li fa "molta il·lusió" sumar-se a "un equip transversal, progressista i obert"

ACN Girona.-El fins ara regidor d'ERC-MES a Girona Martí Terés s'incorporarà a la candidatura de Junts per Catalunya (JxCat) a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Terés, que aquest dilluns mateix ha renunciat a l'acta, i ja no ha assistit al ple municipal, formarà part de la llista que encapçala l'actual alcaldessa, Marta Madrenas. En un vídeo que JxCat ha penjat a xarxes, Terés anuncia que li fa "molta il·lusió" sumar-se a un "equip transversal, progressista i obert" per poder "seguir treballant per la ciutat". Martí Terés, que va entrar a l'Ajuntament el 2015, ja s'havia mostrat crític amb el partit després que ERC decidís no tornar a apostar per Maria Mercè Roca com a cap de llista per a aquestes municipals.

"He acceptat la proposta de Marta Madrenas d'incorporar-me a la candidatura de JxCat Girona, per així poder seguir treballant per la ciutat". El fins ara regidor d'ERC-MES a Girona, Martí Terés, abandona el grup municipal –i també el partit- i es presentarà a les municipals sota unes altres sigles: les de la formació que encapçala l'actual alcaldessa.Terés, que militava a ERC, ha presentat aquest dilluns mateix la seva renúncia com a regidor. A l'escrit que ha entrat a l'Ajuntament, ha al·legat "motius personals". I de fet, ja no ha assistit al ple ordinari que s'ha celebrat aquest vespre al consistori. Des d'ara i fins a les municipals, qui el substituirà serà la número 9 de la llista d'ERC al 2015, Rosa Maria Jaumà. Els dubtes que ha provocat la seva renúncia com a regidor s'han dissipat aquest mateix vespre. En un vídeo penjat a les xarxes socials, on apareix al costat de Madrenas, Terés anuncia que anirà a la llista de JxCat aquest proper 26-M. Al vídeo, el fins ara regidor d'ERC-MES explica que la proposta que li ha fet arribar l'actual alcaldessa li fa "molta il·lusió", perquè li permetrà sumar-se a un equip "transversal, obert i progressista" i poder "seguir treballant per la ciutat".Per la seva banda, al vídeo, Marta Madrenas recorda que el projecte de JxCat a Girona és "renovat i plural" i destaca l'adhesió de Terés per la seva "llarga trajectòria política, professional i sobretot, d'activisme social per a la ciutat i la ciutadania".Calvo, Albertí i ara TerésLa renúncia de Terés és la segona baixa que viu el grup municipal d'ERC-MES en aquest mandat. Abans d'ell, l'aleshores director general de la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA), Ricard Calvo, també va deixar l'acta de regidor. Era l'agost del 2017, i el va substituir Miquel Poch.De totes maneres, però, el regidor de MES Pere Albertí, tot i no deixar el consistori, sí que ja ha anunciat que no repetirà la coalició de cara al 26-M. I que la seva formació es presentarà a les municipals amb Guanyem Girona (que encapçala el regidor cupaire Lluc Salellas). Amb la incorporació de Martí Terés, la candidatura de JxCat a Girona desvetlla un altre dels noms que integraran la llista. De moment, ja s'han confirmat els dels actuals regidors Maria Àngels Planas, Eva Palau i Carles Ribas. I també s'ha donat a conèixer una nova incorporació: la de la treballadora social Núria Pi, veïna de la Devesa.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.