directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 02:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dilluns, 11 de març de 2019 22:35 h

Rivera a Torra: "Tregui els llaços de Catalunya. Catalunya no és seva, és de tots"

Sobre la suposada tupinada a Castella i Lleó, el líder de Cs delega les actuacions en el Comitè de Garanties de les primàries

ACN Madrid.-Albert Rivera ha celebrat que la Junta Electoral Central (JEC) els hagi donat la raó i obligui el Govern a retirar els llaços grocs i les estelades dels edificis oficials en 48 hores. En una entrevista a TVE el líder de Ciudadanos s'ha adreçat al president de l'executiu català, Quim Torra, mirant directament a càmera: "Tregui els llaços de Catalunya. Catalunya no és seva, és de tots", ha afirmat. Rivera també s'ha pronunciat sobre la suposada tupinada en les primàries del seu partit a Castella i Lleó, on la candidata oficialista, l'exdiputada popular Silvia Clemente, ha hagut de cedir el primer lloc al seu oponent, Francisco Igea, després que el Comitè de Garanties del partit hagi anul·lat 35 vots a favor de la primera. Rivera ha demanat respecte pels dos candidats i ha delegat en el Comitè les actuacions que calgui fer.

En clau electoral espanyola Rivera ha afirmat sentir "vergonya" pel document que van signar de manera conjunta Pedro Sánchez i Quim Torra en el que va suposar la posada de llarg oficial del diàleg entre els dos executius, diàleg que finalment no arribaria enlloc.Però per a Rivera, Sánchez va pactar amb "els que volen trencar Espanya", i per això ha reiterat que, des de la seva perspectiva, el PSOE de Sánchez està fora de la Constitució.El líder de Ciudadanos ha criticat el fet que els partits independentistes puguin pressionar d'aquesta manera l'executiu estatal, principalment perquè tenen representació al Congrés, i per això ha recordat que ell defensa una nova llei electoral que obligui qualsevol formació que es presenti a la cambra baixa espanyola a tenir un 3% de vots arreu de l'Estat. Amb aquesta mesura els partits nacionalistes quedarien amb gairebé tota la probabilitat fora del Congrés.Rivera ha passat de puntetes per les relacions amb Vox a Andalusia però sí ha reiterat que una cosa és que un partit doni suport a una investidura de govern i una altra "fer polítiques ultraconservadores". El líder de Cs ha recordat que el partit taronja és de caire liberal i ha posat com a exemple els seus posicionaments en àmbits com l'avortament o la gestació subrogada, que l'enfronten a partits com el PP o Vox.Finalment, Rivera també s'ha tornat a mostrar partidari d'aplicar l'article 155 a Catalunya tot i que, ha dit, s'ha de fer amb "fermesa i intel·ligència". La intel·ligència, al seu parer, passa per fer primer un requeriment a Torra a que acati la constitució.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.