directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 12 de març de 2019 09:55 h

El cost per hora treballada tanca el 2018 amb un augment del 0,5%

Els sectors que van registrar majors increments van ser les activitats artístiques, recreatives i d'entreteniment i la construcció

ACN Madrid.-El cost per hora treballada va tancar l'any passat amb un augment del 0,5% durant el quart trimestre respecte el mateix període de l'any passat, segons dades provisionals de l'INE. En cas d'eliminar-se els efectes estacionals i de calendari, la variació anual del cost per hora és de l'1,3%. Els sectors que van registrar majors increments anuals en el darrer trimestre del 2018 van ser les activitats artístiques, recreatives i d'entreteniment (5,9%), la construcció (2,4%) i el subministrament d'energia elèctrica, gas, vapor i aire condicionat (2,1%). Per contra, les que van registrar les majors taxes negatives van ser les indústries extractives (-5%), les activitats professionals, científiques i tècniques (-1,5%) i activitats financeres i d'assegurances (-0,9%).

Segons l'INE, si s'eliminen els efectes estacionals i de calendari, les seccions amb les taxes anuals més elevades són les activitats artístiques, recreatives i d'entreteniment (6,8%), subministrament elèctrica, gas, vapor i aire condicionat (3,2%) i transport i emmagatzematge (2,6%). Per contra, les indústries extractives (-3,1%), les activitats professionals, científiques tècniques (-0,7%) i Educació (0,3%) presenten les menors taxes anuals corregides.Pel que fa la variació trimestral del cost laboral –que mesura el cost laboral per hora treballada mantenint constant l'estructura per branques d'activitat- entre el quart trimestre del 2018 i el tercer, eliminant els efectes estacionals i de calendaris, és del 0,1%. Sense tenir en compte l'ajustament estacional i de calendari, la taxa trimestral és de l'1,5% pel major pes dels pagaments extraordinaris en el quart trimestre del 2018.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.