directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimarts, 12 de març de 2019 11:15 h

Borrell avisa a Torra que l'Estat té "instruments" per fer complir les ordres de la JEC

El ministre d'Exteriors creu que els "símbols partidistes" tampoc haurien d'envair l'espai públic fora del període electoral

ACN Barcelona.-El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, ha avisat al president de la Generalitat, Quim Torra, que l'Estat té els "instruments apropiats" per fer complir les disposicions de les institucions encarregades de vetllar pel normal funcionament de la democràcia, en referència a la Junta Electoral Central (JEC). En una entrevista a la Cadena Ser, Borrell ha celebrat la decisió de la Junta d'ordenar la retirada dels llaços grocs i estelades dels edificis dependents de la Generalitat i ha anat més enllà. Segons Borrell, que els "símbols partidistes" envaeixin l'espai públic de manera "permanent i sistemàtica" xoca amb la neutralitat de tots els períodes, no només l'electoral.

Preguntat per si confia que Torra retirarà els símbols, el ministre ha respost que no sap si ho farà perquè "un pot esperar qualsevol cosa". Per a Borrell, es tracta d'una decisió de la JEC "molt encertada" davant una situació a Catalunya "on els símbols partidistes envaeixen l'espai públic de manera permanent i sistemàtica". "Un espai públic que és de tots no es pot usurpar posant símbols de només una part de la població", ha defensat. La JEC ha donat 48 hores a Torra perquè es retirin els llaços grocs i les estelades dels edificis de la Generalitat. Ara, el Govern té la possibilitat de recórrer al contenciós-administratiu a la Sala Tercera del Tribunal Suprem en un termini de dos mesos. De moment, des del Palau de la Generalitat asseguren que estan analitzant la situació després de l'ordre de la JEC. La Junta Electoral Central està formada per 13 membres. Vuit són magistrats del Tribunal Suprem elegits per sorteig, i cinc són catedràtics seleccionats pel Congrés a proposta dels partits. Estan presidits pel magistrat del Suprem Segundo Menéndez Pérez, considerat progressista, i en formen part també dos membres del Tribunal de l’1-O: Luciano Varela i Ana Ferrer.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.