directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Osona doble fletxa Dimarts, 12 de març de 2019 13:57 h

L’alcalde de Manlleu fa plegar una regidora per presumptes irregularitats en la retirada de multes

Carme Trillas era la cap de la Policia Local des del 2011

ACN Manlleu.-La regidora de Seguretat Ciutadana de Manlleu, Carme Trillas, ha presentat la renúncia al càrrec aquest dimarts al matí a exigència de l’alcalde republicà, Àlex Garrido, segons ha explicat ERC de Manlleu en un comunicat. El motiu són unes actuacions “presumptament irregulars” en el procediment d’anul·lació de multes. Trillas és regidora i titular de la Policia Local des de l’any 2011, però fa 20 anys que treballa com a cap d’unitat de suport al comandament de la Policia Local, plaça que tenia en excedència. Des del PSC Osona, en un comunicat, han denunciat que les multes detectades que no s’han arribat a pagar sumen poc més de 5.500 euros, corresponents a l’any 2018.

Els republicans destaquen que la renúncia a l’acta de la regidora d’ERC Carme Trillas té caràcter “immediat” i “desvincula la resta de l’equip de govern” de les presumptes irregularitats. A més, afegeixen que amb la decisió es protegeix “el conjunt de la corporació i també el cos, que han estat aliens en tot moment”. El PSC ha xifrat les actuacions irregulars que hauria comès Trillas en una evasió de 5.565,73 euros. Es tracta de multes que podrien ser d’aparcament, d’excés de velocitat o sancions per positius en alcoholèmia o drogues. Segons han explicat els socialistes, les presumptes irregularitats es van detectar aquest dilluns durant una comissió informativa ordinària a l’Ajuntament de Manlleu i es van demanar explicacions. La partida de multes que no s’ha pagat, segons denuncia el PSC, haurien estat anul·lades directament per la regidora des del programa de tributs de la Diputació de Barcelona. I ara el PSC mostra els seus dubtes sobre si les irregularitats es podrien haver comès també durant tot el mandat i, per tant, la xifra seria molt més elevada. La formació republicana es posa a disposició de la justícia per tal d’esclarir els fets. De la seva banda, els socialistes no descarten fer arribar el cas a l’Oficina Antifrau per un presumpte delicte de tràfic d’influències. Des del PSC es vol arribar “al final de tot aquest afer”.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.