directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Baix Llobregat doble fletxa Dimarts, 12 de març de 2019 17:59 h

El Síndic demana a Torra que convoqui els grups polítics per mostrar el compromís contra "qualsevol brot de xenofòbia"

Ribó vol que la reunió serveixi per "donar exemple" de "tolerància zero" després dels atacs a centres de menors migrants a Canet de Mar i Castelldefels

ACN Barcelona.-El síndic de greuges, Rafael Ribó, s'ha reunit aquest dimarts al matí amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i li ha demanat que convoqui tots els presidents dels grups parlamentaris perquè assumeixin un "compromís unànime per fer front a qualsevol brot de xenofòbia a Catalunya", després dels atacs perpetrats en els darrers dies a centres de menors estrangers no acompanyats a Canet de Mar (Maresme) i a Castelldefels (Baix Llobregat). Ribó vol que sigui una reunió urgent i al màxim nivell perquè tingui un "gran valor simbòlic i institucional", segons ha assenyalat davant dels mitjans de comunicació. Per al síndic, la reunió ha de servir per "donar exemple" de "tolerància zero" contra la xenofòbia i per "promoure polítiques públiques encara amb més força en el camp de l'educació, de la comunicació o en l'àmbit social".

Segons ha explicat el síndic en una atenció als mitjans de comunicació, el president de la Generalitat ha estat d'acord amb la proposta i ha vist possibilitats de convocar la reunió al Palau de la Generalitat, al Parlament o a la seu del Síndic de Greuges. Ribó ha valorat que a Catalunya "sortosament no hi ha ni un sol grup parlamentari que no tingui la voluntat d'implicar-se en un acord com aquest, cosa que no podem dir a nivell espanyol". El síndic de greuges ha reivindicat que Catalunya "ha estat sempre una societat d'acollida, d'integració i de multiplicitat d'origens" i ha demanat als responsables polítics una "resposta immediata" per no "deixar créixer ni un instant cap brot de xenofòbia". El síndic, que ha comparegut aquest dimarts a la tarda en comissió parlamentària per presentar l''Informe sobre els drets de l'infant', ha reclamat un pla d'atenció integral i integrador per als infants que han migrat sense referents familiars.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.