directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 22:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 13:16 h

Els promotors de la Renda Garantida critiquen "l'opacitat" del Govern en la concessió d'ajudes

Diosdado Toledano avisa que molta gent està quedant fora de la prestació i adverteix que aniran als tribunals si el reglament la restringeix

ACN Barcelona.-Els promotors de la llei de Renda Garantida de Ciutadania (RGC) han criticat aquest dimecres "l'opacitat" que, segons ell, el Govern aplica a aquestes ajudes, sense donar xifres clares sobre els beneficiaris. A més, lamenten que bona part de les persones en situació d'extrema pobresa no hagin rebut cap tipus d'ajuda. Per això, han alertat que acudiran als tribunals a reclamar cada prestació denegada i que també impugnaran el reglament de la llei si aquest restringeix les condicions per accedir a la prestació.

El portaveu de la plataforma, Diosdado Toledano, ha encapçalat una petita mobilització de la marea pensionista davant del Parlament coincidint amb la compareixença del conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, a la comissió per parlar de la qüestió. Toledano ha agraït que l'oposició hagi recollit bona part dels seus arguments i ha considerat una "bufetada" al departament que la Comissió de Garanties del dret d'accés a la informació pública (GAIP) hagi resolt recentment a favor de la plataforma i hagi donat 20 dies a Treball perquè aporti tota la informació que li ha sol·licitat l'entitat. Tot i així, Treball ha denegat noves peticions d'informació, com les persones sense llar que han sol·licitat l'ajuda, cosa que fa sospitar a Toledano que "alguna cosa amaguen".Segons la plataforma, l'Idescat xifrava en prop de 350.000 persones les que estaven en situació de pobresa severa a Catalunya a finals del 2017. Des del setembre d'aquell any fins al gener s'han presentat 133.000 sol·licituds, i només 10.500 s'han aprovat, tot i que aquesta última xifra inclou també els complements a les pensions més baixes. Per això, Toledano considera que hi ha una mala gestió dels ajuts i "nul·la voluntat" d'aplicar correctament la llei. De fet, alerten que recorreran als tribunals les sol·licituds denegades, que no s'està aplicant correctament el silenci administratiu i que també impugnaran judicialment el reglament de la llei si aquest text restringeix les condicions d'accés a la prestació.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.