directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 16:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 13:40 h

El Palau Güell amplia el seu patrimoni amb un nou retrat d'Eusebi Güell

Alfonso Güell Martos dona a la Diputació de Barcelona la pintura a l'oli sobre tela 'Retrat de Güell' de Ricard Canals

ACN Barcelona.-Alfonso Güell Martos, marquès de Comillas, ha donat a la Diputació de Barcelona la pintura a l’oli sobre tela, 'Retrat de Güell', de 65 x 54 cm. Es tracta d'un retrat de mig cos d’Eusebi Güell i Bacigalupi, realitzat l’any 1913 pel pintor Ricard Canals i Llambí. El quadre s’ha ofert a la corporació perquè sigui exhibit a les dependències del Palau Güell. L'Oficina de Patrimoni Cultural ha estat la responsable de realitzar l’informe de la donació com a responsable de la gestió del fons històric i artístic propietat de la Diputació. Actualment el quadre, cedit en comodat, forma part de l’exposició 'Eusebi Güell i Bacigalupi, patrici de la Renaixença', que es pot visitar a l’espai de golfes del Palau Güell fins al 30 d’abril de 2019. Un cop finalitzi aquesta mostra el quadre es podrà veure en l’àmbit del Palau.

Ricard Canals i Llambí (Barcelona, 13 de desembre de 1876[1] - 1931) va ésser un pintor, dibuixant i gravador català. Va formar part juntament amb els seus amics els pintors Isidre Nonell, Joaquim Mir, Ramon Pichot i Juli Vallmitjana de la Colla del Safrà, anomenat així pel colorit emprat en les seves obres. La col·lecció més important de la seva obra es conserva al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), però també es poden trobar obres seves a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.