directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 17:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 14:25 h

Bosch defensa que el Diplocat és una "eina crítica i vital" perquè Catalunya estigui "present al món"

El conseller d'Acció Exteriors assegura que a Ginebra "hi ha molt d'interès" per conèixer "la situació de drets humans" a l'Estat en relació a la crisi catalana

ACN Ginebra.-El conseller d'Acció Exterior Alfred Bosch ha defensat que el Consell de la Diplomàcia Pública, més conegut com a Diplocat, és una "eina crítica i vital" perquè Catalunya estigui "present al món", aprofitant que l'ens ha estat un dels protagonistes del dia al judici de l'1-O. En una atenció als mitjans a Ginebra aquest dimecres, el conseller no ha volgut valorar la declaració de l'exresponsable de l'òrgan sobre els pagaments de viatges a "visitats internacionals" l'1-O. "Sobre el que es va fer abans que jo fos conseller d'exteriors se'm fa molt difícil parlar perquè no hi era", s'ha limitat a dir. Pel que fa a la seva visita a la capital suïssa, Bosch ha assegurat que a Ginebra "hi ha molt d'interès" per conèixer "la situació de drets humans" a l'Estat espanyol en relació a la crisi catalana.

"Estem obligats a venir a Ginebra que és la capital dels drets humans per explicar la nostra posició sobre el que està passant a Catalunya", ha dit el conseller.Bosch està a Suïssa aquest dimecres i dijous pel 40è Consell de Drets Humans de les Nacions Unides. Segons el departament d'Acció Exterior, el conseller té previst reunir-se amb "organismes i associacions internacionals" i assistirà a la conferència "Human Rights and SDGs" organitzada pel Centre UNESCO Catalunya.El conseller ha assegurat que en aquesta visita explicarà la posició del Govern sobre "els problemes que té Catalunya en aquests moments", principalment "el judici i la falta de diàleg i d'una solució democràtica". També ha remarcat que el motiu del seu viatge és explicar "les vulneracions de drets humans amb els judicis polítics i amb la situació dels exiliats".Reactivació del DiplocatPel que fa a la defensa del Diplocat, Bosch ha reivindicat la seva funció per "internacionalitzar el país en la seva vessant més cívica, pública i social". Així, ha defensat que serveix perquè "actors socials importants" com universitats, sindicats, clubs d'esports i ajuntaments "diguin la seva i pugui participar" en aquesta internacionalització".Si bé el Diplocat es va començar a reactivar a finals del 2018, el conseller no ha concretat quan es reiniciaran les seves activitats, aturades des de l'aplicació del 155. "L'estem refent", ha dit.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.