directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 10:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 14:38 h

El Homrani fa una crida a la ''unitat d'acció'' dels grups parlamentaris amb la gestió dels MENA

El conseller d'Afers Socials demana ''anar tots a una'' davant el ''perill de reproducció'' d'episodis com el de Castelldefels o Canet

ACN Barcelona.-El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha demanat ''unitat d'acció des de la diversitat'' als grups parlamentaris per afrontar l'emergència dels MENA i els atacs ''racistes'' que s'han donat a Castelldefels i Canet de Mar i ha alertat del ''perill de reproducció'' i no portar-ho ''al terreny partidista''. Per això, ha recordat la necessitat de ser-ne ''conscients'' i ha assegurat que la millor manera de respectar ''és conèixer''. Per això, creu que s'ha de treballar a partir de ''la interrelació, el coneixement i el reconeixement''. Per El Homrani, cal ''anar tots a una''.

El Homrani ha fet aquestes reflexions davant la comissió d'Afers Socials, que ha reconegut que sovint hi ha coses de la societat ''que no ens agraden'' i per això, ha recordat que els episodis viscuts les darreres setmanes són ''racisme'' i ha estat contundent amb què ''no es pot justificar''. El conseller ha tornat a demanar així, ''no edulcorar'' els episodis de Castelldefels i Canet de Mar i ha lamentat que l'ús de les sigles MENA (Menors estrangers no acompanyats) ha deshumanitzat el col·lectiu. Per El Homrani hi ha ''neguits i pors'' al voltant d'aquests episodis i del fenomen dels joves migrants sense referents familiars i ha defensat el treball que es fa des de la DGAIA.La diputada de Cs, Noemí de la Calle, ha manifestat el seu suport a què la DGAIA elabori un protocol per comunicar amb més agilitat la creació dels centres als ajutnametns dels municipis afectats però ha lamentat que ''arribi tard''. Per Vidal Aragonès, de la CUP, ha reclamat més continudència en la ''via punitiva'' en tractar-se d'atacs a un domicili, mentre que Raúl Moreno, del PSC, ha donat puntualitzat que la DGAIA i el departament tenen la responsabilitat de l'acollida però també ''del centre cap a fora''. Per això, ha criticat que es deixi la responsabilitat de gestionar situacions molt puntuals als ajuntaments. ''Hi ha gent que se sent desprotegida'', ha dit Moreno. El Homrani ha respost que en general, les situacions que es donen amb aquests joves són ''d'absoluta convivència'' ja que hi ha 4.000 nois en la seva situació i per tant, ha defensat el treball ''d'inclusió i relació amb la comunitat'' situant com una ''excepció'' els casos de les darreres setmanes.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.