directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 14:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


Selva doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 15:37 h

Iceta convida a la Generalitat i als ajuntaments a retirar els llaços grocs dels edificis públics

El líder del PSC respecta que el Govern vulgui recórrer la decisió de la JEC i confia en què Torra no incorri en un delicte de desobediència

ACN Blanes.-El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat a la Generalitat i als ajuntaments d'arreu de Catalunya que acatin la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la retirada dels llaços grocs i estelades a les façanes dels edificis públics. Iceta ha defensat que les administracions locals pengin "símbols de forma puntual" per commemorar un dia o una causa en concret, però en cap cas entén que hi siguin "de forma permanent". En aquesta línia, el líder del PSC respecta que el Govern es plantegi recórrer la decisió de la JEC, si no hi està d'acord. De tota manera, Iceta no es vol "ni imaginar" que aquest cas acabi arribant als jutjats per una "desobediència" del president de la Generalitat, Quim Torra, per no respectar la decisió de la Junta.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha convidat a totes les administracions a començar a retirar els llaços grocs i les estelades dels edificis públics, tal com obliga la Junta Electoral Central (JEC). Iceta ha recordat que "els ajuntaments també són administracions" i per tant s'han d'incloure en la decisió de la JEC.Segons el líder socialista, la decisió "és lògica" perquè cal que tots els edificis de titularitat pública mantinguin "la neutralitat" per tal de poder "representar a tots els ciutadans", siguin i independentistes o no. En aquest sentit, Iceta ha defensat que els ajuntaments pengin "de forma puntual" algun símbol "per commemorar una efemèride". El líder socialista ha posat l'exemple del "dia de l'orgull gai, amb la bandera al balcó, o pel 8-M es pengi un llaç lila".De tota manera, creu que tenir aquests símbols penjats "de forma permanent" no pot ser possible, perquè només es poden mostrar les banderes "oficials".Tot i així, Iceta ha afirmat que respecta l'alternativa que planteja el Govern de presentar un recurs a la decisió de la JEC. El socialista ha recordat que el sistema permet aquests mecanismes per defensar el posicionament. "En un estat de dret, el combat es produeix dins de la llei", ha reblat Iceta, "per això si una resolució pot ser discutida, es presenta un contenciós administratiu".D'altra banda, Iceta no es vol "ni imaginar" que el president de la Generalitat, Quim Torra, no compleixi la decisió de la JEC. Per això confia que el president no ocorri en un cas de desobediència per no obligar a treure els llaços i estelades dels edificis de la Generalitat.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.