directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 19:53 h

La UB, primera universitat de l'Estat en sol·licituds de patents europees

Des del 2004 les llicències derivades d'aquestes patents han generat un retorn a la universitat de més de 3,2 MEUR

ACN Barcelona.-La Universitat de Barcelona (UB) és la primera de l'estat espanyol pel que fa al nombre de sol·licituds de patents europees presentades, segons indica la institució docent que cita l'informe de l'Oficina Europea de Patents (OEP) publicat aquesta setmana. Les dades de l'OEP situen la UB en la tercera posició pel que fa a sol·licituds de patents entre les empreses i institucions. En primer lloc destaquen el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), amb 61 sol·licituds; la farmacèutica Esteve, amb 33, i després la UB i la Fundació Tecnalia Research & Innovation, amb 17. A continuació hi ha Repsol, amb 16 sol·licituds; Seat i Telefónica, amb 14, i la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut de Ciències Fotòniques, amb 13.

Aquesta fita, s'afirma des de la institució educativa, coincideix amb el trentè aniversari de les primeres patents gestionades per la UB, primer a través del Centre de Patents i més endavant juntament amb la Fundació Bosch i Gimpera. Des d'aleshores s'ha arribat a una xifra acumulada que supera el miler de sol·licituds.Una altra dada que ofereix la UB indica que durant aquests trenta anys s'han signat gairebé 150 acords de llicències, que han permès transferir un gran nombre de tecnologies des de la institució docent barcelonina al sector industrial.A més, la llicència de tecnologies ha permès crear 23 empreses derivades participades per la UB, com ara Biocontrol, Bluephage, Colorsensing o Iproteos. Només des del 2004, les llicències de tecnologies han generat per a la universitat un retorn de més de 3,2 milions d'euros, segons els seus càlculs.Pel que fa a les patents sol·licitades aquest any, set són del sector químic i farmacèutic; sis del de l'electrònica i els sensors; tres del de les tecnologies de la informació i la comunicació, i una del sector de l'òptica i la instrumentació. Encapçala el rànquing la Facultat de Física, amb set sol·licituds, seguida de la de Farmàcia i Ciències de l'Alimentació, amb cinc, de la de Psicologia, amb tres, i de la de Química, amb dues.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.