directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 10:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACN fletxa

publicitat


rss General
rss Política rss Internacional rss Cultura rss Comunicació rss Societat rss Economia rss Esports rss Agricultura

Notícies d'una comarca:


doble fletxa Dimecres, 13 de març de 2019 21:46 h

EUiA aprova concórrer al 28-A en coalició amb els comuns

Nuet no es presentarà per renovar el càrrec com a coordinador general i ha avançat que fins i tot podria deixar-lo abans

ACN Barcelona.-El Consell Nacional d'EUiA ha aprovat aquest dimecres al vespre que la formació concorri a les eleccions espanyoles del 28 d'abril amb Catalunya en Comú. La proposta de resolució ha rebut 55 vots a favor, 33 abstencions i cap no. El coordinador general, Joan Josep Nuet, ha anunciat que no es presentarà de nou al càrrec en la vuitena assemblea nacional i ha avançat que fins i tot podria deixar aquesta funció abans. Segons fonts del partit consultades per l'ACN, Nuet ha defensat que EUiA es presenti als comicis amb els comuns i no ha respost a les preguntes sobre la seva possible incorporació a les llistes d'ERC al Congrés amb una possible coalició dels republicans amb Sobiranistes.

La proposta de resolució que ha portat a votació el Consell Nacional d'EUiA ha donat llum verda a la signatura d'una "coalició instrumental amb el conjunt d'actors polítics de Catalunya en Comú". A més, s'ha acordat que un cop acabi el cicle electoral EUiA convocarà una assemblea nacional extraordinària per a analitzar la situació política i "prendre aquelles decisions que se'n derivin".A petició d'una part dels membres del consell nacional, s'ha inclòs un tercer punt a la resolució aprovada en què es manifesta que EUiA dona "suport explícit" a la candidatura de Barcelona En Comú a les municipals del 26-M, a la seva candidata, Ada Colau, i a Mercedes Vidal.Segons ha pogut saber l'ACN, durant el consell nacional una part crítica amb Nuet li ha preguntat si és cert que anirà a la candidatura d'ERC al 28-A, una qüestió que el coordinador general de la formació no ha aclarit, i també si s'enfrontarà amb els comuns a les eleccions espanyoles. Nuet ha assegurat que el candidat de Catalunya en Comú a les eleccions al Congrés, Jaume Asens, és un bon candidat que defensa el mateix que EUiA.La formació ha votat aquesta resolució després que Comunistes de Catalunya, que forma part d'EUiA i té Nuet com a secretari general, donés suport a un acord electoral entre ERC i Sobiranistes de Catalunya, la plataforma integrada als comuns i encapçalada també per Nuet i Elisenda Alamany.



publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.